Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.
2010. december 1., szerda
Gvali mandulabundás tengeri hala :)
- Ha mandula-bundában sütök tengeri halat, elengedhetetlen mellé a kaporszósz. Nyáron, az első, zsenge kapor friss leveleit mosás, szárítás után gyorsan apróra vágom, mélyhűtőbe rakom kis dobozokban - sokkal könnyebben kiszedhető a szükséges mennyiség, mint pl. petrezselyemzöld esetén - és percek alatt elkészül.
- Hát persze - örülök, ha másoknak is ízlik :) A lényeg, hogy mandulaforgácsot vegyünk, és érdemes zsemlemorzsával keverve panírozni - én mindig a morzsa tetejére szórom a mandulát, hogy abból tapadjon több - az egyébként hagyományosan, először lisztbe és tojásba forgatott (panírozott)hal, vagy akár pulykaszeletre, így ha véletlenül marad, az olcsóbb morzsa menjen inkább veszendőbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése