Kísérlet... Szilva és körteszüret idején...
Gondolkoztam, hogy mivel tehetném egy kicsit változatosabbá az ebédre szánt húst, és egy kis gyümölcs mellett döntöttem.
Az ebédhez való hús szinte bármi lehet, a lényeg, hogy ne kelljen órákon át főzni, szóval valami zsenge legyen. Én nyúlgerincet választottam, de csirke kacsa, ugyanúgy megfelel, vagy amit gondoltok.
Az éttermi adag 30dkg hús/személy.
A hozzá való gyümölcsök pedig:
Szilva és körte, és persze hagyma, ami nem gyümölcs, de elmaradhatatlan. A mennyiség a tányéron található, két személyre számítva.
1db kemény húsú körte
1db vöröshagyma
5db szilva
A húsokat és a gyümölcsöket a hagymával /természetesen feldarabolva/ együtt felteszem 2,5 dl vízben és 0,3dl olajban / utóbbit kötelezően saccoltam meg A. kedvéért, aki ezt szigorúan számon kéri tőlem/
A fűszerezéshez sós ételízesítőt, kakukkfüvet, fokhagymát használtam.
Kakukkfűből legjobb a friss. Lehet kapni a zöldségespultoknál cserépben, és ki is ültethetjük a kertbe, vagy egy nagyobb cserépben az ablakba.
Mossuk meg csap alatt...
És a végén a díszítéshez is felhasználhatunk belőle.
A húsunkat kis lángon kb 20 percig fedő alatt pároljuk, majd utána kb 10 percig fedő nélkül elpárologtatjuk róla a felesleges vizet és zsírjára pirítjuk. A gyümölcsök olyan érdekesen karamellizálódnak, de csak a körte marad egészben, hogy ki is nézzen valahogyan a tányéron. :)
Gondolkoztam, hogy mivel tehetném egy kicsit változatosabbá az ebédre szánt húst, és egy kis gyümölcs mellett döntöttem.
Az ebédhez való hús szinte bármi lehet, a lényeg, hogy ne kelljen órákon át főzni, szóval valami zsenge legyen. Én nyúlgerincet választottam, de csirke kacsa, ugyanúgy megfelel, vagy amit gondoltok.
Az éttermi adag 30dkg hús/személy.
A hozzá való gyümölcsök pedig:
Szilva és körte, és persze hagyma, ami nem gyümölcs, de elmaradhatatlan. A mennyiség a tányéron található, két személyre számítva.
1db kemény húsú körte
1db vöröshagyma
5db szilva
A húsokat és a gyümölcsöket a hagymával /természetesen feldarabolva/ együtt felteszem 2,5 dl vízben és 0,3dl olajban / utóbbit kötelezően saccoltam meg A. kedvéért, aki ezt szigorúan számon kéri tőlem/
A fűszerezéshez sós ételízesítőt, kakukkfüvet, fokhagymát használtam.
Kakukkfűből legjobb a friss. Lehet kapni a zöldségespultoknál cserépben, és ki is ültethetjük a kertbe, vagy egy nagyobb cserépben az ablakba.
Mossuk meg csap alatt...
És a végén a díszítéshez is felhasználhatunk belőle.
A húsunkat kis lángon kb 20 percig fedő alatt pároljuk, majd utána kb 10 percig fedő nélkül elpárologtatjuk róla a felesleges vizet és zsírjára pirítjuk. A gyümölcsök olyan érdekesen karamellizálódnak, de csak a körte marad egészben, hogy ki is nézzen valahogyan a tányéron. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése