
Mi mást is művelhetnék ilyen esős időben, mint hogy főzök?
Persze ez roppant veszélyes az elhízást tekintve, ezért jó, ha nem felejtkezünk meg a rendszeres mozgásról sem. Torna, torna, torna! Ám még mindig a hastánc a kedvencem .
Több mozgás, kevesebb kalória...
Na akkor nézzük azt a bizonyos tökös lecsót!
A következő adag négy személyes, és maradni fog vacsorára is belőle.
Először is kell hozzá 6-8 vöröshagyma, és egy fej fokhagyma...

Cukkini, vagy spárgatök... Mondjuk egy kiló.

Egy tál paprika, édes és csípős egyaránt...

Három-négy paradicsom... Én ennél többet sosem rakok bele, de ha valaki paradicsomosabban szereti, akkor fél kilót nyugodtan belenyomhat.
Meghámozzuk és feldaraboljuk...
Ügyes fotó?
A hagymát véletlenül karikázás helyett felkockáztam, de ez sem gond...

A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, és ha már öregebb, akkor egy kanállal kivájjuk a magokat. A tyúkok örültek neki. Már az a két szem, akit még nem vitt el a róka.

Felkockázzuk...

A paprikát megfosztjuk a magházától és felkarikázzuk...

Kolbászt kockázunk... Minél többet, annál jobb! :)

A hagymát egy fakanál sertészsíron megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a felkockázott tököt. Fedő alatt pároljuk. Amikor a tök félig megpárolódott - üveges lesz kicsit, onnan látjuk - adunk hozzá egy fakanálnyi őrölt paprikát és ízlés szerint sót. Ekkor jön bele a paprika és a paradicsom is. Tíz perccel később pedig a kolbász, vagy bármilyen füstölt.

Amikor már majdnem készre főztük, levesszük róla a fedőt, hogy elpárologjon a felesleges lé.
Kész is!
Kipróbáltam, hogy milyen lenne sajttal...

Nem volt rossz. :)

Mi mást is művelhetnék ilyen esős időben, mint hogy főzök?
Persze ez roppant veszélyes az elhízást tekintve, ezért jó, ha nem felejtkezünk meg a rendszeres mozgásról sem. Torna, torna, torna! Ám még mindig a hastánc a kedvencem .
Több mozgás, kevesebb kalória...
Na akkor nézzük azt a bizonyos tökös lecsót!
A következő adag négy személyes, és maradni fog vacsorára is belőle.
Először is kell hozzá 6-8 vöröshagyma, és egy fej fokhagyma...

Cukkini, vagy spárgatök... Mondjuk egy kiló.

Egy tál paprika, édes és csípős egyaránt...

Három-négy paradicsom... Én ennél többet sosem rakok bele, de ha valaki paradicsomosabban szereti, akkor fél kilót nyugodtan belenyomhat.
Meghámozzuk és feldaraboljuk...

A hagymát véletlenül karikázás helyett felkockáztam, de ez sem gond...

A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, és ha már öregebb, akkor egy kanállal kivájjuk a magokat. A tyúkok örültek neki. Már az a két szem, akit még nem vitt el a róka.

Felkockázzuk...

A paprikát megfosztjuk a magházától és felkarikázzuk...

Kolbászt kockázunk... Minél többet, annál jobb! :)

A hagymát egy fakanál sertészsíron megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a felkockázott tököt. Fedő alatt pároljuk. Amikor a tök félig megpárolódott - üveges lesz kicsit, onnan látjuk - adunk hozzá egy fakanálnyi őrölt paprikát és ízlés szerint sót. Ekkor jön bele a paprika és a paradicsom is. Tíz perccel később pedig a kolbász, vagy bármilyen füstölt.

Amikor már majdnem készre főztük, levesszük róla a fedőt, hogy elpárologjon a felesleges lé.
Kész is!
Kipróbáltam, hogy milyen lenne sajttal...

Nem volt rossz. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése