Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. szeptember 19., vasárnap

Tökös lecsóm




Mi mást is művelhetnék ilyen esős időben, mint hogy főzök?




Persze ez roppant veszélyes az elhízást tekintve, ezért jó, ha nem felejtkezünk meg a rendszeres mozgásról sem. Torna, torna, torna! Ám még mindig a hastánc a kedvencem .



Több mozgás, kevesebb kalória...



Na akkor nézzük azt a bizonyos tökös lecsót!



A következő adag négy személyes, és maradni fog vacsorára is belőle.



Először is kell hozzá 6-8 vöröshagyma, és egy fej fokhagyma...






Cukkini, vagy spárgatök... Mondjuk egy kiló.






Egy tál paprika, édes és csípős egyaránt...






Három-négy paradicsom... Én ennél többet sosem rakok bele, de ha valaki paradicsomosabban szereti, akkor fél kilót nyugodtan belenyomhat.



Meghámozzuk és feldaraboljuk...



 Ügyes fotó?



A hagymát véletlenül karikázás helyett felkockáztam, de ez sem gond...






A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, és ha már öregebb, akkor egy kanállal kivájjuk a magokat. A tyúkok örültek neki. Már az a két szem, akit még nem vitt el a róka.






Felkockázzuk...






A paprikát megfosztjuk a magházától és felkarikázzuk...






Kolbászt kockázunk... Minél többet, annál jobb! :)






A hagymát egy fakanál sertészsíron megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a felkockázott tököt. Fedő alatt pároljuk. Amikor a tök félig megpárolódott - üveges lesz kicsit, onnan látjuk - adunk hozzá egy fakanálnyi őrölt paprikát és ízlés szerint sót. Ekkor jön bele a paprika és a paradicsom is. Tíz perccel később pedig a kolbász, vagy bármilyen füstölt.






Amikor már majdnem készre főztük, levesszük róla a fedőt, hogy elpárologjon a felesleges lé.



Kész is!



Kipróbáltam, hogy milyen lenne sajttal...






Nem volt rossz. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése