Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. október 12., kedd

Makacs mai menüje

JÓÓ reggelt család-:))) Hadd lássuk a mai menüt: Zöldbableves, vegyesen szalonna pörccel Vargabéles - Makacstól....... megörökítette a család egyik krónikása, azaz jómagam, V.

Jó reggelit!!! :)))

Receptúrád is vala, hogy gyarapítsuk a családi szakácskönyvünket a család örömére? :)







Persze-:))



1 kg zöld és bontott bab, vegyesen , 2 db sárgarépa és petrezselyem , egy közepes fej vöröshagyma és petrezselyemzöld.



A hagymát és a zöldséget megdinsztelem egy kevés olajon - a babot leforrázom és a zöldséghez adom.

Felöntöm vízzel , hozzáadom a sót és egy húsleveskockát és hagyom megfőni.

Amikor a bab megfőtt - rántást csinálok, amibe beleszórok egy fél evőkanál cukrot és a levesbe teszem. Átszűröm, hogy ne legyen csomós.Egy evőkanál balzsamecettel adok neki kissé pikáns ízt.

Mielőtt tálalnám - jófajta füstölt szalonnát pirítok és a forró levesre kanalazom. Aki szereti, tejföllel is fogyaszthatja.



A vargabéles olyan süti, aminek az elkészítése nem nagy kunszt, főleg, ha a réteslapot vásároljuk.

De figyelem, a vastagabb fajtát vegyük!

Két lapra van szükség - valamint fél kiló tehéntúróra, 2 tojásra , két marék mazsolára és olajra és egy fél csomag cérnametéltre.



A cérnametéltet kifőzöm enyhén sós vízben.

A tojássárgát 4 kanál cukorral elkeverem, a tojásfehérjét kemény habbá verem - az édesszájúak tegyenek a habba is 3 kanál cukrot.



A cérnametéltet leöblítem hideg vízzel és hozzákeverem a tojássárgával és a fehérjével elkevert túrót.



A tepsibe (normál) amit kivajaztam, lehet olajjal is bekenni az alját - leterítek egy réteslapot és megszurkálom egy villával.Erre teszem a metélttel elkevert túrót majd a második lap rétest. Szintén megszurkálom villával és megkenem tejföllel.

Eddig sütöm, amíg a teteje szépen barnul kezd.



Miután kivettem nagy kockákra vágom és porcukorral alaposan meghintem.



Illik mellé a meggyzselé vagy vaníliásodó, de jó anélkül is-:))

A mazsolát kihagytam, mert nálunk nem igazán kedvelt a sütikben, de ha egy kis rummal vagy rum eszenciával megbolondítjuk és a metélttel elkevert túróba kavarjuk

nagyszerű ízt varázsol a sütinknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése