JÓÓ reggelt család-:))) Hadd lássuk a mai menüt: Zöldbableves, vegyesen szalonna pörccel Vargabéles - Makacstól....... megörökítette a család egyik krónikása, azaz jómagam, V.
Jó reggelit!!! :)))
Receptúrád is vala, hogy gyarapítsuk a családi szakácskönyvünket a család örömére? :)
Persze-:))
1 kg zöld és bontott bab, vegyesen , 2 db sárgarépa és petrezselyem , egy közepes fej vöröshagyma és petrezselyemzöld.
A hagymát és a zöldséget megdinsztelem egy kevés olajon - a babot leforrázom és a zöldséghez adom.
Felöntöm vízzel , hozzáadom a sót és egy húsleveskockát és hagyom megfőni.
Amikor a bab megfőtt - rántást csinálok, amibe beleszórok egy fél evőkanál cukrot és a levesbe teszem. Átszűröm, hogy ne legyen csomós.Egy evőkanál balzsamecettel adok neki kissé pikáns ízt.
Mielőtt tálalnám - jófajta füstölt szalonnát pirítok és a forró levesre kanalazom. Aki szereti, tejföllel is fogyaszthatja.
A vargabéles olyan süti, aminek az elkészítése nem nagy kunszt, főleg, ha a réteslapot vásároljuk.
De figyelem, a vastagabb fajtát vegyük!
Két lapra van szükség - valamint fél kiló tehéntúróra, 2 tojásra , két marék mazsolára és olajra és egy fél csomag cérnametéltre.
A cérnametéltet kifőzöm enyhén sós vízben.
A tojássárgát 4 kanál cukorral elkeverem, a tojásfehérjét kemény habbá verem - az édesszájúak tegyenek a habba is 3 kanál cukrot.
A cérnametéltet leöblítem hideg vízzel és hozzákeverem a tojássárgával és a fehérjével elkevert túrót.
A tepsibe (normál) amit kivajaztam, lehet olajjal is bekenni az alját - leterítek egy réteslapot és megszurkálom egy villával.Erre teszem a metélttel elkevert túrót majd a második lap rétest. Szintén megszurkálom villával és megkenem tejföllel.
Eddig sütöm, amíg a teteje szépen barnul kezd.
Miután kivettem nagy kockákra vágom és porcukorral alaposan meghintem.
Illik mellé a meggyzselé vagy vaníliásodó, de jó anélkül is-:))
A mazsolát kihagytam, mert nálunk nem igazán kedvelt a sütikben, de ha egy kis rummal vagy rum eszenciával megbolondítjuk és a metélttel elkevert túróba kavarjuk
nagyszerű ízt varázsol a sütinknek.
Jó reggelit!!! :)))
Receptúrád is vala, hogy gyarapítsuk a családi szakácskönyvünket a család örömére? :)
Persze-:))
1 kg zöld és bontott bab, vegyesen , 2 db sárgarépa és petrezselyem , egy közepes fej vöröshagyma és petrezselyemzöld.
A hagymát és a zöldséget megdinsztelem egy kevés olajon - a babot leforrázom és a zöldséghez adom.
Felöntöm vízzel , hozzáadom a sót és egy húsleveskockát és hagyom megfőni.
Amikor a bab megfőtt - rántást csinálok, amibe beleszórok egy fél evőkanál cukrot és a levesbe teszem. Átszűröm, hogy ne legyen csomós.Egy evőkanál balzsamecettel adok neki kissé pikáns ízt.
Mielőtt tálalnám - jófajta füstölt szalonnát pirítok és a forró levesre kanalazom. Aki szereti, tejföllel is fogyaszthatja.
A vargabéles olyan süti, aminek az elkészítése nem nagy kunszt, főleg, ha a réteslapot vásároljuk.
De figyelem, a vastagabb fajtát vegyük!
Két lapra van szükség - valamint fél kiló tehéntúróra, 2 tojásra , két marék mazsolára és olajra és egy fél csomag cérnametéltre.
A cérnametéltet kifőzöm enyhén sós vízben.
A tojássárgát 4 kanál cukorral elkeverem, a tojásfehérjét kemény habbá verem - az édesszájúak tegyenek a habba is 3 kanál cukrot.
A cérnametéltet leöblítem hideg vízzel és hozzákeverem a tojássárgával és a fehérjével elkevert túrót.
A tepsibe (normál) amit kivajaztam, lehet olajjal is bekenni az alját - leterítek egy réteslapot és megszurkálom egy villával.Erre teszem a metélttel elkevert túrót majd a második lap rétest. Szintén megszurkálom villával és megkenem tejföllel.
Eddig sütöm, amíg a teteje szépen barnul kezd.
Miután kivettem nagy kockákra vágom és porcukorral alaposan meghintem.
Illik mellé a meggyzselé vagy vaníliásodó, de jó anélkül is-:))
A mazsolát kihagytam, mert nálunk nem igazán kedvelt a sütikben, de ha egy kis rummal vagy rum eszenciával megbolondítjuk és a metélttel elkevert túróba kavarjuk
nagyszerű ízt varázsol a sütinknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése