Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. október 16., szombat

Makacs tepsis krumplija, férfiasan tökéletes!!! :)))

Egy kis erősítés, mára.

tepsis krumpli

1 1/2 kg krumpli
1 kg füstölt oldalas, jó húsos
1 fej lila hagyma
1 fej fokhagyma
1 zöld paprika
só, bors, olaj
1/4 kg füstölt szalonna.

A füstölt oldalast alaposan megpárolom és leszűröm.
Kb.3/4 - részben legyen a hús megfőve.

Krumplit megpucolom.
A szalonnát felkockázom és átpirítom - de nem sütöm ki teljesen.

A hagymát karikára vágom , a fokhagymát cikkekre szedem , a paprikát hosszába vágom fel.

A szalonna pörcöt egy nagy tepsi alján szétterítem, rárakom a krumplit,megszórom egy kis köménnyel és paprikával és összekeverem.
Rárakom a hagymát, a paprikát és a tetejére a megpárolt oldalast.

Fóliával lefedem a tepsit és a sütőbe teszem. Fél óra múlva leszedem a fóliát és hagyom az egészet megpirulni.

Igazi, laktató étel, savanyú uborkával tálalom.

Jó étvágyat.
Nálunk a tegnap egy falat sem maradt belőle-:))







A cikkből a fotó az enyém. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése