Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 20., kedd

Almaszószos palacsinta








Lépésről-lépésre








Olvastam egy palacsinta receptet, gondoltam, hogy ki is próbálom, és persze megmutatom. Természetesen a recepten módosítottam saját ízlésünk szerit.

Először is süssünk ki pár darab palacsintát... /Erről majd egy másik receptben írok még./

Nézzük a tölteléket:

Szükségünk lesz pár darab savanykás, nyári almára, és pár darab édes mini körtére.



Az almát és a körtét hámozás nélkül felaprózom.



Kiválogatok 3db fahéjat, de nem őröltet, hanem egész fahéjat, lehetőleg nagyobbat, mert később majd el kell távolítani, és ha nagyobb, akkor könnyebb lesz megtalálni.



A felaprított gyümölcsöket feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Adunk hozzá egy kevés citromsavat, vagy citrom kifacsart levét, esetleg a reszelt héját, ha van belőle otthon.

Hozzáadjuk a 3 db nagyobb fahéjat, és cukrot vagy édesítőszert, ki-mit használ.



Addig főzzük, míg a víz elpárolog, a gyümölcsök kicsit pépesre főnek. Ekkor levesszük a tűzről, kibányásszuk belőle a fahéjat, és beleteszünk mazsolát, ki mennyit gondol.





Majd a palacsinta közepére halmozunk egy púpos evőkanálnyi almaszószt...



...két oldalról behajtjuk...



...majd feltekerjük, mint egy szőnyeget.



A kész palacsintákat szépen elrendezzük egy tálon.



Hogy tetszett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése