Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 20., kedd

Nagyanyám szárazbab-főzeléke

Lépésről-lépésre / Főzzünk babot! -Himesi sváb ételek -2.rész.




Mamáéknál péntekenként bableves van gőzgombóccal vagy babostésztával. Ez egyfajta hagyomány, amióta az eszemet tudom így van ez minden pénteken.

A gőzgombóchoz tejfölös babsaláta és babfőzelék jár.


Ezúttal a szárazbabfőzeléket mutatom be.





Egy közepes fej hagymát felkockázunk apróra, mint a pörköltalaphoz.

Kis edénykében zsírt olvasztunk és ebbe tesszük a felaprított hagymát.

Ha megdinszteltük, üvegesre pároltuk a hagymát, félrehúzzuk a tűzről és teszünk bele egy púpos kiskanál őrölt paprikát.

Ehhez adunk 1-3 kanál lisztet. Ez lesz a rántás.



Egy-két percig visszatesszük a tűzre és kis lángon összekeverjük.



Végül hozzáteszünk bablevesben főtt babot, esetleg simán sós, vegetás vízben is kifőzhetjük, vagy konzerv vörösbabból is készíthetjük, ha nem akarunk bablevest főzni.



Összeforraljuk a babbal és ha kell egy kevés vizet adhatunk még hozzá.

Gőzgombóccal és tejfölös babsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése