Bogdán Józsefné módra / lépésről-lépésre
Még fiatal lány koromban tanultam barátnőm édesanyjától ezt a sváb gyomorra halálosan erős, csípős lecsót. Azóta már nem is szeretem másképpen.
Nézzük tehát hogyan készül a pécsváradi roma konyha eme remeke:
Olvasszunk meg egy diónyi zsírt egy serpenyőben, erre tegyük rá a csirkeszárnyakat, vagy bármilyen más húst. Mindkét felét süssük hirtelen pirosasra. Majd ezután adjunk hozzá egy-egy púpos kiskanál csemege és csípős őrölt paprikát, és öntsük nyakon egy bögre vízzel.
Közben készítsük elő a zöldségeket:
2db paradicsom,
2db zöld, édes paprika (kaliforniai),
3-4db zöld, csípős paprika,
1-3 vöröshagyma,
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A paprikát megmossuk, kiszedjük a magházat, hosszanti, szélesebb csíkokra felvágjuk.
A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk.
Kettőnél több paradicsom nem kell bele, nem az a cél, hogy az legyen benne több.
Miközben a zöldségeket előkészítettük, a hús szépen megpuhult. Kevés piros szaft maradt az alján.
Ekkor először hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat. Ehhez adunk 1-2dl vizet, amiben a hagyma megpuhul, majd zsírjára sül. Fedő nélkül sütjük.
Majd 10-15 perc múlva hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsommal együtt. Ekkor víz már nem kell, a paradicsom levet ereszt.
Ha megpuhult a paprika már le is vehetjük a tűzről, nem kell szétfőzni teljesen.
Igazán gyerekjáték az elkészítése.
Hozzá friss, puha, fehér kenyeret adjunk, csak az menti meg a szánkat és a szájüregünket a kigyulladástól!
Erősebbek rizzsel is készíthetik, az az igazi erőpróba.
Jó étvágyat!
Még fiatal lány koromban tanultam barátnőm édesanyjától ezt a sváb gyomorra halálosan erős, csípős lecsót. Azóta már nem is szeretem másképpen.
Nézzük tehát hogyan készül a pécsváradi roma konyha eme remeke:
Olvasszunk meg egy diónyi zsírt egy serpenyőben, erre tegyük rá a csirkeszárnyakat, vagy bármilyen más húst. Mindkét felét süssük hirtelen pirosasra. Majd ezután adjunk hozzá egy-egy púpos kiskanál csemege és csípős őrölt paprikát, és öntsük nyakon egy bögre vízzel.
Közben készítsük elő a zöldségeket:
2db paradicsom,
2db zöld, édes paprika (kaliforniai),
3-4db zöld, csípős paprika,
1-3 vöröshagyma,
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A paprikát megmossuk, kiszedjük a magházat, hosszanti, szélesebb csíkokra felvágjuk.
A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk.
Kettőnél több paradicsom nem kell bele, nem az a cél, hogy az legyen benne több.
Miközben a zöldségeket előkészítettük, a hús szépen megpuhult. Kevés piros szaft maradt az alján.
Ekkor először hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat. Ehhez adunk 1-2dl vizet, amiben a hagyma megpuhul, majd zsírjára sül. Fedő nélkül sütjük.
Majd 10-15 perc múlva hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsommal együtt. Ekkor víz már nem kell, a paradicsom levet ereszt.
Ha megpuhult a paprika már le is vehetjük a tűzről, nem kell szétfőzni teljesen.
Igazán gyerekjáték az elkészítése.
Hozzá friss, puha, fehér kenyeret adjunk, csak az menti meg a szánkat és a szájüregünket a kigyulladástól!
Erősebbek rizzsel is készíthetik, az az igazi erőpróba.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése