Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 26., hétfő

Pécsváradi "halálos" lecsó

Bogdán Józsefné módra / lépésről-lépésre




Még fiatal lány koromban tanultam barátnőm édesanyjától ezt a sváb gyomorra halálosan erős, csípős lecsót. Azóta már nem is szeretem másképpen.

Nézzük tehát hogyan készül a pécsváradi roma konyha eme remeke:



Olvasszunk meg egy diónyi zsírt egy serpenyőben, erre tegyük rá a csirkeszárnyakat, vagy bármilyen más húst. Mindkét felét süssük hirtelen pirosasra. Majd ezután adjunk hozzá egy-egy púpos kiskanál csemege és csípős őrölt paprikát, és öntsük nyakon egy bögre vízzel.

Közben készítsük elő a zöldségeket:

2db paradicsom,
2db zöld, édes paprika (kaliforniai),
3-4db zöld, csípős paprika,
1-3 vöröshagyma,



A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.

A paprikát megmossuk, kiszedjük a magházat, hosszanti, szélesebb csíkokra felvágjuk.

A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk.

Kettőnél több paradicsom nem kell bele, nem az a cél, hogy az legyen benne több.



Miközben a zöldségeket előkészítettük, a hús szépen megpuhult. Kevés piros szaft maradt az alján.



Ekkor először hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat. Ehhez adunk 1-2dl vizet, amiben a hagyma megpuhul, majd zsírjára sül. Fedő nélkül sütjük.



Majd 10-15 perc múlva hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsommal együtt. Ekkor víz már nem kell, a paradicsom levet ereszt.



Ha megpuhult a paprika már le is vehetjük a tűzről, nem kell szétfőzni teljesen.

Igazán gyerekjáték az elkészítése.

Hozzá friss, puha, fehér kenyeret adjunk, csak az menti meg a szánkat és a szájüregünket a kigyulladástól!

Erősebbek rizzsel is készíthetik, az az igazi erőpróba.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése