Barátnőmék házassági évfordulójára készült ez a desszert, nem hiszem, hogy bármely szakácskönyvben megtalálható, mert az én szertelen elmém és kísérletezésem szüleménye.
Kezdetben főzzünk ki keményebb vaníliapudingot (0,5 l tej + 1,5 csomag vanília pudingpor + 3 ek. cukor) . Ebből helyezzünk egy keveset egy-egy vörösboros pohár aljába. Azért vörösboros poharat válasszunk, mert az elég gömbölyű, és jól fog mutatni benne, mint a képen látható is. Kicsit várunk a gyorsan kihűlő pudingra, ha pirinyót megkeményedett, teszünk két darab félhold alakú konyakos bonbont, ami szétválasztja a térfelet és akkor egyik oldalra házi fekete-áfonya lekvárt teszünk, a másik térfélre jostalekvárt, természetesen ez is valamikor a kertemben termett. Erre jön egy kevés piros tortazselé, hogy megszilárdítsa a lekvárokat. Ha megszilárdult, újra jön a puding és újra a bonbonnal elválasztott különböző színű lekvárom. Majd újra a tortazselé, s ha megint megszilárdult a legtetejére dísznek pár darab csokis mazsola. Ha ügyesek voltunk, akkor létrejött a képen látható ínycsiklandozó desszert. Természetesen ne feledkezzünk meg a tálalásról sem, mert az is nagyon fontos.
Hozzávalók két főre:
0,5 l tej,1,5 csomag vaníliás pudingpor,3 ek. tej,
Körülbelül 2-2dl különböző színű lekvár. Lehetőleg sötét. Lehet eper, cseresznye, fekete-ribizli, meggy, stb
1 csomag tortazselé - piros 3 1 ek. cukor
Poharanként 4-4 hosszúkás bonbon, szintenként 2-2.
Díszítésnek csokismazsola, 5-5 szem,
*A puding és a tortazselé készítési módjánál vegyük figyelembe a csomagon leírtakat! :)
Barátnőmék házassági évfordulójára készült ez a desszert, nem hiszem, hogy bármely szakácskönyvben megtalálható, mert az én szertelen elmém és kísérletezésem szüleménye.
Kezdetben főzzünk ki keményebb vaníliapudingot (0,5 l tej + 1,5 csomag vanília pudingpor + 3 ek. cukor) . Ebből helyezzünk egy keveset egy-egy vörösboros pohár aljába. Azért vörösboros poharat válasszunk, mert az elég gömbölyű, és jól fog mutatni benne, mint a képen látható is.
Kicsit várunk a gyorsan kihűlő pudingra, ha pirinyót megkeményedett, teszünk két darab félhold alakú konyakos bonbont, ami szétválasztja a térfelet és akkor egyik oldalra házi fekete-áfonya lekvárt teszünk, a másik térfélre jostalekvárt, természetesen ez is valamikor a kertemben termett.
Erre jön egy kevés piros tortazselé, hogy megszilárdítsa a lekvárokat. Ha megszilárdult, újra jön a puding és újra a bonbonnal elválasztott különböző színű lekvárom. Majd újra a tortazselé, s ha megint megszilárdult a legtetejére dísznek pár darab csokis mazsola. Ha ügyesek voltunk, akkor létrejött a képen látható ínycsiklandozó desszert. Természetesen ne feledkezzünk meg a tálalásról sem, mert az is nagyon fontos.
Hozzávalók két főre:
0,5 l tej,
1,5 csomag vaníliás pudingpor,
3 ek. tej,
Körülbelül 2-2dl különböző színű lekvár.
Lehetőleg sötét. Lehet eper, cseresznye, fekete-ribizli, meggy, stb
1 csomag tortazselé - piros 3 1 ek. cukor
Poharanként 4-4 hosszúkás bonbon, szintenként 2-2.
Díszítésnek csokismazsola, 5-5 szem,
*A puding és a tortazselé készítési módjánál vegyük figyelembe a csomagon leírtakat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése