Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 19., hétfő

Csábító desszert



Barátnőmék házassági évfordulójára készült ez a desszert, nem hiszem, hogy bármely szakácskönyvben megtalálható, mert az én szertelen elmém és kísérletezésem szüleménye.

Kezdetben főzzünk ki keményebb vaníliapudingot (0,5 l tej + 1,5 csomag vanília pudingpor + 3 ek. cukor) . Ebből helyezzünk egy keveset egy-egy vörösboros pohár aljába. Azért vörösboros poharat válasszunk, mert az elég gömbölyű, és jól fog mutatni benne, mint a képen látható is.
Kicsit várunk a gyorsan kihűlő pudingra, ha pirinyót megkeményedett, teszünk két darab félhold alakú konyakos bonbont, ami szétválasztja a térfelet és akkor egyik oldalra házi fekete-áfonya lekvárt teszünk, a másik térfélre jostalekvárt, természetesen ez is valamikor a kertemben termett.
Erre jön egy kevés piros tortazselé, hogy megszilárdítsa a lekvárokat. Ha megszilárdult, újra jön a puding és újra a bonbonnal elválasztott különböző színű lekvárom. Majd újra a tortazselé, s ha megint megszilárdult a legtetejére dísznek pár darab csokis mazsola. Ha ügyesek voltunk, akkor létrejött a képen látható ínycsiklandozó desszert. Természetesen ne feledkezzünk meg a tálalásról sem, mert az is nagyon fontos.

Hozzávalók két főre:

0,5 l tej,
1,5 csomag vaníliás pudingpor,
3 ek. tej,

Körülbelül 2-2dl különböző színű lekvár.
Lehetőleg sötét. Lehet eper, cseresznye, fekete-ribizli, meggy, stb

1 csomag tortazselé - piros 3 1 ek. cukor

Poharanként 4-4 hosszúkás bonbon, szintenként 2-2.

Díszítésnek csokismazsola, 5-5 szem,


*A puding és a tortazselé készítési módjánál vegyük figyelembe a csomagon leírtakat! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése