Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 26., hétfő

Paradicsomos káposzta, csirkecombbal



Paradicsomos káposztát sült oldalassal készített egyik nap Clara barátném.

Nem rossz, de én mit süssek hozzá, hiszen sertés hús nincs itthon, és amúgy is nagyon keveset főzök belőle, inkább szárnyasokat vagy nyulat szoktam.

Azt hiszem, hogy sült csirkecombbal is finom lesz. Nem is csalódtam.

A csirkecombokat besózom, majd mindkét oldalát hirtelen kisütöm zsiradékban, utána felöntöm egy bögre vízzel, adok hozzá karikára vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd lassú tűzön, fedő alatt megpárolom. Ha a hús megpuhult, a fedőt leveszem és hirtelen elpárologtatom róla a maradék vizet, míg zsírjára nem sül. Ha ez bekövetkezett, akkor kész is van.

Nézzük akkor a nehezebbet, a paradicsomos káposztát, ami nem is nehéz:



A káposztát Bevagdaljuk hosszában, majd keresztben, egyszóval felkockázzuk, és egy edényben, fel tesszük főzni sós vízben, éppen annyiban, hogy ellepje.



A paradicsomszószhoz rántást készítünk, zsírból vagy olajból. Ehhez a zsiradékot felhevítjük, majd beleteszünk egy-két púpos ek. lisztet. Egy csipet pirospaprikát is teszünk bele ettől jobb lesz a színe. Ezt egy szakácsnőtől tanultam, mi azelőtt sosem tettünk bele, ő a paradicsomlevesbe is tesz, azt mondja, úgyse veszik észre, de nagyon jó színe lesz tőle. Szóval azóta belekerül.



Utána öntsünk hozzá a házi készítésű paradicsomléből, amennyit kell, hogy sűrű paradicsomszószt kapjunk.

Én 2 púpos ek liszttel készült rántáshoz, 0,5l paradicsomlét öntöttem.



Tegyünk hozzá egy kis cukrot, amennyire édesen szeretnénk, valamint oregánót, bazsalikomot. Ezzel készen is van a paradicsomszósz. Ebből lesz majd a paradicsomos káposzta.



Közben megfőtt a káposztánk, azt a főzőlevével együtt (ha nem túl sok) adjuk a szószhoz, keverjük össze, rottyantsuk össze és már készen is van.



Ha sokat készítettünk, és maradt belőle másnapra, akkor natúr csirkemellet is süthetünk hozzá. Ezt majd máskor elmesélem.


Hozzávalók a húshoz:

Fejenként 1 vagy 2 csirkecomb.
Hagyma, fokhagyma, fűszerek ízlés szerint.


Paradicsomos káposztához kb 4 főre:

1kg káposzta
1l paradicsom ivólé

+ a rántáshoz olaj és liszt

Fűszerek:
oregánó, bazsalikom, fűszerpaprika

cukor





2 megjegyzés:

  1. So, what on the ԁot is aurawave anyωаy, and and so ρay fοr thе aсhieνег that
    іt's one of the nigh debilitating sensations that we see in animation.

    Feel free to surf to my site: aurawave review
    Also see my web page: seneville.com

    VálaszTörlés
  2. So, whаt on the dot іs Aurawаve in
    аny cаse, and can be ill-used to hеlp onеѕelf wrеak
    more or lеѕѕ nuisanсe eaѕе.
    Pіece thе gimmick looκs quite trim, cоnѕisting of а doсtor's inspect, hold a testimonial and prescription drug, and can be secondhand at your own discretion, whenever you demand it for as foresightful as you necessitate.

    my web site - fetishfrolicflirt.com
    my web page: http://www.fundswiki.com/wiki/index.php?title=Ache_Relief_Equipment:_Examining_How_Tens_Models_Decrease_Ache

    VálaszTörlés