Paradicsomsalátát igen sokféle módon készíthetünk. Most sajtost fogunk alkotni.
Hozzávalók 4 főre:
10 darab szép, gömbölyű paradicsom,
3db lila sonkahagyma,
3 vastag szelet sajt.
+ ízlés szerint zöldfűszerek - Fontos, hogy ezekből 3 fajtánál többet nem szabad tenni egy-egy ételbe! Vendéglátós szabály!
A sajt bármilyen lehet, amit csak szeretünk.
A paradicsomokat vágjuk félbe, majd lapos felükkel a vágódeszkára fordítva egyforma szeletekre vágjuk.
A sonkahagymát karikázzuk fel.
A sajtot apró 1X1cm-es kockákra, négyzetekre vágjuk.
A paradicsomokat a tálba helyezzük, besózzuk, erre jönnek a hagymakarikák, ezt is megsózzuk, és végül erre jön a sajtkocka. Elvileg Mozzarella sajt kellene, de soványabb pénztárcához bármit választhatunk, a lényeg, hogy minden helyettesíthető, még a mackó sajttal is békésen megférne a tálban.
Betesszük a hűtőbe és lefedve állni hagyjuk 0,5-1 órát, hogy a hagyma leve lefolyjon a paradicsomokra és összeérjenek az ízek. Kevés levet fog ereszteni. A legvégén egy kevés almaecettel meglocsoljuk, kedvünk szerinti zöldfűszereket tehetünk rá pl borsikafüvet, majoránnát, bazsalikomot, lestyánt, snidlinget, metélőpetrezselymet, oregánót. Ezekkel aprított formában dúsíthatjuk is. A legjobb az otthon termesztett friss zöldfűszer.
Díszítésnek egy szál fodros petrezselymet és egy aprócska paradicsomot esetleg koktélparadicsomot tehetünk.
A sajt bármilyen lehet, amit csak szeretünk.
A paradicsomokat vágjuk félbe, majd lapos felükkel a vágódeszkára fordítva egyforma szeletekre vágjuk.
A sonkahagymát karikázzuk fel.
A sajtot apró 1X1cm-es kockákra, négyzetekre vágjuk.
A paradicsomokat a tálba helyezzük, besózzuk, erre jönnek a hagymakarikák, ezt is megsózzuk, és végül erre jön a sajtkocka. Elvileg Mozzarella sajt kellene, de soványabb pénztárcához bármit választhatunk, a lényeg, hogy minden helyettesíthető, még a mackó sajttal is békésen megférne a tálban.
Betesszük a hűtőbe és lefedve állni hagyjuk 0,5-1 órát, hogy a hagyma leve lefolyjon a paradicsomokra és összeérjenek az ízek. Kevés levet fog ereszteni. A legvégén egy kevés almaecettel meglocsoljuk, kedvünk szerinti zöldfűszereket tehetünk rá pl borsikafüvet, majoránnát, bazsalikomot, lestyánt, snidlinget, metélőpetrezselymet, oregánót. Ezekkel aprított formában dúsíthatjuk is. A legjobb az otthon termesztett friss zöldfűszer.
Díszítésnek egy szál fodros petrezselymet és egy aprócska paradicsomot esetleg koktélparadicsomot tehetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése