Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 20., kedd

Sajtos paradicsomsaláta



Paradicsomsalátát igen sokféle módon készíthetünk. Most sajtost fogunk alkotni.

Hozzávalók 4 főre:

10 darab szép, gömbölyű paradicsom,
3db lila sonkahagyma,
3 vastag szelet sajt.

+ ízlés szerint zöldfűszerek - Fontos, hogy ezekből 3 fajtánál többet nem szabad tenni egy-egy ételbe! Vendéglátós szabály!

A sajt bármilyen lehet, amit csak szeretünk.



A paradicsomokat vágjuk félbe, majd lapos felükkel a vágódeszkára fordítva egyforma szeletekre vágjuk.



A sonkahagymát karikázzuk fel.

A sajtot apró 1X1cm-es kockákra, négyzetekre vágjuk.



A paradicsomokat a tálba helyezzük, besózzuk, erre jönnek a hagymakarikák, ezt is megsózzuk, és végül erre jön a sajtkocka. Elvileg Mozzarella sajt kellene, de soványabb pénztárcához bármit választhatunk, a lényeg, hogy minden helyettesíthető, még a mackó sajttal is békésen megférne a tálban.

Betesszük a hűtőbe és lefedve állni hagyjuk 0,5-1 órát, hogy a hagyma leve lefolyjon a paradicsomokra és összeérjenek az ízek. Kevés levet fog ereszteni. A legvégén egy kevés almaecettel meglocsoljuk, kedvünk szerinti zöldfűszereket tehetünk rá pl borsikafüvet, majoránnát, bazsalikomot, lestyánt, snidlinget, metélőpetrezselymet, oregánót. Ezekkel aprított formában dúsíthatjuk is. A legjobb az otthon termesztett friss zöldfűszer.

Díszítésnek egy szál fodros petrezselymet és egy aprócska paradicsomot esetleg koktélparadicsomot tehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése