Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 20., kedd

Kerti, csípős saláta

Lépésről-lépésre




Egy nagyon egyszerű salátát készítünk ma, 3 féle zöldségből. Hogy kicsit pikáns legyen, csípős zöldségeket teszünk bele.

Lássunk neki:




Először is válasszunk ki 2db formás lila hagymát, tisztítsuk meg a száraz külső részétől, mossuk meg, majjd vágjuk félbe, úgy könnyebb szeletelni.

A lapos felével lefelé a vágódeszkára tesszük és 1,5-2mm széles karikákra felszeleteljük.



Az uborkát alaposan megmossuk. Általában meg szokták hámozni, de mivel ez zsenge uborka, mely itthon termett, vegyszert sosem látott, így elég neki egy alapos mosás. A másik ok, amiért még meghámozzák az uborkákat, hogy emészthetetlen a héja.

Ha jól megmostuk, a vágódeszkára tesszük és szép vékonyan felkarikázzuk, mint a hagymát.



Végül a csípős paprika kerül sorra, szintén vékony karikákra vágjuk, a többihez hasonlóan. Azért nem árt, ha a magházat nem szeleteljük bele, nehogy tüzet okádjunk, mert lehet, hogy házisárkányok leszünk, legalábbis ránk fogják :)

Enyhítésképpen, a felszeletelt zöldségeket egy tálban összekeverjük, sózzuk, cukrozzuk és kevés ecetet adunk még hozzá. Legalább egy órát állni hagyjuk tálalás előtt, hogy összeérjenek az ízek. Kedvünk és ízlésünk szerint módosíthatjuk ezt az alapreceptet szinte bármilyen salátaöntettel.

A pikáns, kerti csípős salátát adhatjuk roston sült csirkemell mellé, parázsburgonyával.
De ezt a receptet majd legközelebb leírom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése