Majdnem lépésről-lépésre
Egyik kedvencem a madártejes palacsinta. Nyáron még friss gyümölccsel is kiegészíthetjük, ha nem a töltelékbe, akkor mellé, díszítésnek.
Magáról a palacsintasütésről most nem regélnék, ha nem bánjátok, már olyan sokszor írtam róla, hogy felesleges erről beszélnem. Ha valakinek mégis kételyei lennének, akkor csak nézzen szét a receptjeim között. :)
Ennél a palacsintatésztát másképp készítem egy csöppet, de csak ami a tojásokat illeti. Tehát, mondjuk ha 1liter tejből 3csomag vaníliapudinggal és 7 ek. cukorral sűrű pudingot készítünk, akkor ennyi mennyiséghez legalább 8 krédlitojás vagy 5 átlagos tyúktojásnak a tojásfehérjéit veszem a habhoz. A hab úgy készül, hogy egy keverőtálban a tojásfehérjéket addig verem, míg kemény nem lesz, és a tálból, ha fejre állítom is, ki nem esik.
Utána a forró pudinghoz hozzákeverem a tojáshabot.
Először óvatosan, gyengéden, előbb nagyobb habgombócok legyenek, s ha látjuk, hogy kemény lett a hab, akkor rendesen belekeverem. Az eredmény egy habosított vaníliapuding, ez a madártej alapunk. Mivel a madártejet pudingból készítettük s nem tojásból, mint az eredetit dédanyáink, ezért megmaradt a tojások sárgája, na én ezt használom fel, a palacsintatésztába.
Szép színe van. Ugye?
A kisütött palacsintákat több féle módon tekerhetjük, ennél a képnél, egyszerűen csak behajtottam a két szélét, majd a ráhajtottam a végét.
Kistányérra tettem és megpróbáltam valami díszítést adni neki az aktuális gyümölcsökből.
Az első képen szereplőt úgy tekerem, hogy jobb és bal oldalt egy-két centit behajtom, majd elölről magam felé feltekerem, így nem folyik ki a töltelék.
Gyümölcsökkel pillangót, rákot formázhatunk belőle, Én az előbbit szerettem volna, de inkább az utóbbira hasonlít. :)
ui.: Ugye a puding főzésének a leírását sem hiányolta senki? Amúgy annál mindig tartsuk be a zacskón szereplő elkészítési utasítást, akkor nagy baj nem lehet. :)
Egyik kedvencem a madártejes palacsinta. Nyáron még friss gyümölccsel is kiegészíthetjük, ha nem a töltelékbe, akkor mellé, díszítésnek.
Magáról a palacsintasütésről most nem regélnék, ha nem bánjátok, már olyan sokszor írtam róla, hogy felesleges erről beszélnem. Ha valakinek mégis kételyei lennének, akkor csak nézzen szét a receptjeim között. :)
Ennél a palacsintatésztát másképp készítem egy csöppet, de csak ami a tojásokat illeti. Tehát, mondjuk ha 1liter tejből 3csomag vaníliapudinggal és 7 ek. cukorral sűrű pudingot készítünk, akkor ennyi mennyiséghez legalább 8 krédlitojás vagy 5 átlagos tyúktojásnak a tojásfehérjéit veszem a habhoz. A hab úgy készül, hogy egy keverőtálban a tojásfehérjéket addig verem, míg kemény nem lesz, és a tálból, ha fejre állítom is, ki nem esik.
Utána a forró pudinghoz hozzákeverem a tojáshabot.
Először óvatosan, gyengéden, előbb nagyobb habgombócok legyenek, s ha látjuk, hogy kemény lett a hab, akkor rendesen belekeverem. Az eredmény egy habosított vaníliapuding, ez a madártej alapunk. Mivel a madártejet pudingból készítettük s nem tojásból, mint az eredetit dédanyáink, ezért megmaradt a tojások sárgája, na én ezt használom fel, a palacsintatésztába.
Szép színe van. Ugye?
A kisütött palacsintákat több féle módon tekerhetjük, ennél a képnél, egyszerűen csak behajtottam a két szélét, majd a ráhajtottam a végét.
Kistányérra tettem és megpróbáltam valami díszítést adni neki az aktuális gyümölcsökből.
Az első képen szereplőt úgy tekerem, hogy jobb és bal oldalt egy-két centit behajtom, majd elölről magam felé feltekerem, így nem folyik ki a töltelék.
Gyümölcsökkel pillangót, rákot formázhatunk belőle, Én az előbbit szerettem volna, de inkább az utóbbira hasonlít. :)
ui.: Ugye a puding főzésének a leírását sem hiányolta senki? Amúgy annál mindig tartsuk be a zacskón szereplő elkészítési utasítást, akkor nagy baj nem lehet. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése