Lépésről-lépésre
A megunhatatlan palacsinta gyümölcsös tölteléket kívánt. Mit adjunk hát neki?
Most érnek egyre-másra a barackok, először a kajszik, a franciák, az őszik, mind-mind finom édes gyümölcs. Bár mint tudjuk a gyümölcsöt magában szabadna csak enni, a könnyebb emészthetőség végett, ráadásul csak mindent megelőzőleg, azért el-elcsábulunk egy gyümölcsös-túrós palacsinta csábításától.
Na nézzük, miből élünk:
1db kajszibarack,
2db franciabarack,
250g túró,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
maroknyi mazsola,
Mindezeket jól összekeverjük...
...és állni hagyjuk a hűtőben kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Közben a hagyományos módon palacsintákat gyártunk.
Egy tálba ütünk 1-2 tojást, sót adunk hozzá, kis cukrot, majd vizet, szódát vagy tejet, kinek mije van otthon és természetesen lisztet.
Kézi vagy gépi habverővel csomómentesre keverjük, és tejszín állagúra.
Egy csipet sütőport is szoktam adni hozzá, már amikor eszembe jut, mert néha elmarad.
Kisütjük a palacsintákat, ahogy mindig is. Én a levegőben feldobva fordítom meg, míg mások valami fordító eszközzel. Néha, ha felpöndörödik a széle, szoktam simán az ujjaimmal is megfordítani, mert jól bírják a forrót.
Ha kisültek a palacsinták, a halom tetején lévőre teszek egy adag gyümölcsös túrót, szépen szétoszlatom, majd behajtom két oldalról.
Majd a másik két végét is egymásba hajtom, így párnácskát képezve.
A palacsintapárnát ferdén kettészelem és egy kistányérra szépen egymásra helyezem a darabokat. Ha ti is így tesztek, akkor az eredmény az első képen megtalálható majd nálatok is.
Jó sütést!
:)
A megunhatatlan palacsinta gyümölcsös tölteléket kívánt. Mit adjunk hát neki?
Most érnek egyre-másra a barackok, először a kajszik, a franciák, az őszik, mind-mind finom édes gyümölcs. Bár mint tudjuk a gyümölcsöt magában szabadna csak enni, a könnyebb emészthetőség végett, ráadásul csak mindent megelőzőleg, azért el-elcsábulunk egy gyümölcsös-túrós palacsinta csábításától.
Na nézzük, miből élünk:
1db kajszibarack,
2db franciabarack,
250g túró,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
maroknyi mazsola,
Mindezeket jól összekeverjük...
...és állni hagyjuk a hűtőben kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Közben a hagyományos módon palacsintákat gyártunk.
Egy tálba ütünk 1-2 tojást, sót adunk hozzá, kis cukrot, majd vizet, szódát vagy tejet, kinek mije van otthon és természetesen lisztet.
Kézi vagy gépi habverővel csomómentesre keverjük, és tejszín állagúra.
Egy csipet sütőport is szoktam adni hozzá, már amikor eszembe jut, mert néha elmarad.
Kisütjük a palacsintákat, ahogy mindig is. Én a levegőben feldobva fordítom meg, míg mások valami fordító eszközzel. Néha, ha felpöndörödik a széle, szoktam simán az ujjaimmal is megfordítani, mert jól bírják a forrót.
Ha kisültek a palacsinták, a halom tetején lévőre teszek egy adag gyümölcsös túrót, szépen szétoszlatom, majd behajtom két oldalról.
Majd a másik két végét is egymásba hajtom, így párnácskát képezve.
A palacsintapárnát ferdén kettészelem és egy kistányérra szépen egymásra helyezem a darabokat. Ha ti is így tesztek, akkor az eredmény az első képen megtalálható majd nálatok is.
Jó sütést!
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése