Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 26., hétfő

Zúzapörkölt nokedlivel

Köszönettel Anna Lee'-nek!





A zúzapörkölt az egyik kedvencem, jó csípősen. Finom nokedlivel az igazi.
Készítsünk együtt!

Először lássuk a hozzávalókat:

3fej vöröshagyma,
2db puha paradicsom,2db csípős paprika,
1db tv paprika,
30dkg csirkezúza és szív,
csapott ek. őrölt paprika,
fakanálnyi zsír és só, bors, fokhagyma.

Felaprítjuk a hagymát, majd feltesszük a zsírban megdinsztelni. Amikor kész, hozzáadunk két púpos fakanálnyi pirospaprikát. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zúzát, összekeverjük, egy kicsit hagyjuk megpirítjuk együtt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Sót, ételízesítőt, majoránnát, borsot, fokhagymát, bármit adhatunk hozzá.

Miközben felforr, felszeleteljük a paradicsomot és a paprikát, majd hozzáadjuk.
Ezzel készre főzzük.



Közben Elkészítjük a nokedlit.

Anna Lee' tanácsára teljes mértékben réteslisztből.

Két tojáshoz adunk egy kevés vizet, sót. Összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Keményebb nokedlitésztát készítünk belőle, majd forró vízben kifőzzük.
Annának igaza volt, tényleg nem ragadt össze úgy, mintha sima liszttel készítettem volna. Megint tanultam valamit.

El ne felejtsünk csípős paprikát beletenni! :))


Köszönjük Anna az ötletet!

ui.: A többi kép egyenlőre ismeretlen helyre távozott. Előre is elnézést kérek a tőlem megszokott stílus elmaradása miatt!

2 megjegyzés: