Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 26., hétfő

Vaníliapudingos gyümölcsleves

Lépésről-lépésre




A férjem nagyon szereti a gyümölcslevest, literszám szokta enni nyaranta. Nagy fazékkal szoktam készíteni, mivel folyadékpótlásra is ezt fogyasztja.
Hogy tartósabb legyen nem tejjel vagy joghurttal habarom be, hanem egy pudingot főzök bele.

Lássuk:



Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthető, jelenleg alma, kajszi, szilva és meggy felhasználásával fogjuk elkészíteni.

Az almát és a kajszit hámozás nélkül apró koskákra vágom és együtt felteszem megfőzni őket. A vízbe dobok még egész fahéjat és szegfűszeget, pár darabot, kb ötöt.



Amikor az alma megpuhult beledobok pár szem szilvát. Azért később, mert annak kevesebb idő kell, hogy megfőjön.



Közben egy pudingport elkeverek egy kevés vízben. Lényeg, hogy ne legyen csomós. Beleöntöm a levesbe, ettől kocsonyásabb hatású lesz.



A végén lekapcsolom a tűzről és a saját fagyasztású meggyemből teszek bele valamennyit. Ezzel már nem főzöm, a meggy kiolvad, közben hűti a levest, és ráadásul nem fő szét.

Cukrot vagy édesítőszert teszek bele a végén.



Citromfűvel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése