Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 20., kedd

Tejfeles uborkasaláta

Lépésről-lépésre, ahogy a nagymamámtól tanultam






Pontosan így kell kinéznie az uborkasalátának Mamánál.

Lássuk, hogy hogyan készül:



Pár darab csinos, zsenge uborkát kiválasztok, megmosom alaposan, mert ez nem kígyóuborka, hanem berakóuborka, az pedig szúrós-szőrös. Legjobb erre a célra tartani egy erős körömkefét, az nagyon jól leviszi.

A zsenge uborkákat nem hámozom meg, hanem így megmosva nagyon vékony karikákra felszeletelem. Akinek nem megy, az le is gyalulhatja, uborkagyalun.



A felkarikázott uborkákat besózom, cukrozom, egy kupak ecetet teszek rá, egy gerezd zúzott fokhagymát, és állni hagyom, legalább egy órát.

Ez idő alatt levet fog ereszteni, amit leöntünk róla és akkor hozzáadunk tejfölt. Nagyon finom! Ez az egyik kedvencem.

A végén a tetejét megszórjuk pirospaprikával.

Lehet azt is, hogy borsot adunk hozzá, amikor a só is belekerül, akkor nem paprikával, hanem kevés borssal hintjük meg a tetejét is.

Ajánlhatjuk sült húsokhoz, rántott húsokhoz, krumplistésztához és még sok minden máshoz is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése