Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 26., hétfő

Mustáros jércecombok, velesült burgonyával

Lépésről-lépésre / Korhelynek ajánlva




Ugye milyen kívánatosan ropogósak, pirosak ezek a jércecombok?

Rendben, nem húzom az időt, leírom a titkukat:

Szárnyas fűszerrel jól meghintjük a jércecombokat, majd félre tesszük állni egy jó órára. Csak említem, hogy nem a piros fűszer miatt lesz piros a végén.



Közben megmosunk pár darab apróbb burgonyát. Minél kisebbet, hogy könnyebben átsüljön. Meghámozzuk, de ezen kívül nem csinálunk vele semmit, nem daraboljuk.



Egy teflonos tepsi aljára teszünk egy diónyi sertészsírt és szétkenjük. Szépen elhelyezzük a kis burgonyákat és a combokat.

A burgonyákat sózzuk, borsozzuk, mellé tesszük a combokat.



Végül az egészet megkenjük mustárral, ettől pikáns lesz.



Vizet csak egy nagyon keveset öntünk alá, csak 1dl-t, és nem teszünk rá fóliát.

Ha a hús még nem sült meg, de a víz elpárolgott, akkor, hogy ne égjen oda, megint tehetünk 1dl vizet hozzá.

A végére a víznek teljesen el kell párolognia, a húsnak pirosnak kell lennie, akkor jó. Közben nem kell megfordítani. Egy hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a burgonya is megsült-e vele együtt. Ezért hívják velesült burgonyának.

Hm, nagyon finom lett, legközelebb majd a mézes-mustáros csirkeszárnyat próbáljuk ki.

:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése