Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 20., kedd

Nagyanyám tejfölös babsalátája



Lépésről-lépésre / Főzzünk babot! -Himesi sváb ételek -1.rész.







Mamáéknál péntekenként bableves van gőzgombóccal vagy babostésztával. Ez egyfajta hagyomány, amióta az eszemet tudom így van ez minden pénteken.

A gőzgombóchoz tejfölös babsaláta és babfőzelék jár.

Ezúttal a tejfölös babsalátát mutatom be nektek, de lassan a többi is sorra fog kerülni.



Mama a bablevesből szokott kivenni egy maroknyi főtt babot a salátához, de ha mi levest nem akarunk főzni, akkor simán fűszeres, vegetás vízben is megfőzhetjük a babot. Legrosszabb esetben konzerv babból is készülhet, akkor vörösbabot használjunk, ez is az a képen, csak száraz, nyers állapotban.

Lila hagymát karikázzunk fel nagyon vékonyra. Tegyük egy üveg edénybe és sózzuk, cukrozzuk, kis ecetet adjunk hozzá, majd tegyük félre állni. Levet fog engedni.



Később a főtt babot is adjuk hozzá.



Végül úgy egy jó óra állás után nyomjuk ki belőle a lét és adjunk hozzá egy tejfölt.

Ellenőrizzük az ízesítést, hogy kell-e még bele só, cukor vagy ecet.



Készen is van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése