Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. július 26., hétfő

Bundás szilva & bundás barack

Lépésről-lépésre




Bundás almáról először a "A farm, ahol élünk" filmsorozatban hallottam és persze rögtön ki is kellett próbálnom.

Azonban az almáink még nem érnek, de egy szakácskönyvben böngésztem és rábukkantam, hogy nem csak almát, hanem szilvát is lehet bundázni, ugyanúgy. Akkor gondoltam, hogy szilva még nem sok van, de talán barackkal növelhetnénk az adagot.



Tehát kerestem pár szem szép szilvát és barackot.

A barackokat nem hámoztam meg, csak alaposan megmostam.

Utána kimagoztam a gyümölcsöket, majd felkarikáztam amennyire lehetett.



Ezután 2 tojásból, csipet sóból, kevés cukorból, tejből és lisztből sűrűbb palacsintatésztát keverünk.

Ebbe beletesszük a felkarikázott gyümölcsöket. Belenyomjuk, majd villával kiszedjük, kicsit lecsurgatjuk majd kisütjük.



Teflonos serpenyőben, forró olajon gyorsan megpirítjuk őket.



Tányérra halmozva, fahéjas porcukorral meghintve már tálalhatjuk is. Melegen a legfinomabb, ne hagyjuk kihűlni, gyorsan együk meg. Igazság szerint nekem a szilva sokkal jobban ízlett, mint a barack.

Jó étvágyat!

:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése