Korhely kifejezett kérésére, íme egy burgonyás recept! * Lépésről lépésre
Ezt az alakzatot hívom én krumpli-puffancsnak, illendőbb nevén burgonya-puffancsnak. A tésztája hasonlít a burgonyás lángos tésztájához, csak lágyabb.
Íme, nézzük, hogyan készíthetitek el ti is:
Először főzzünk meg héjában pár darab sárga burgonyát sós vízben, majd még melegen hámozzuk meg és tegyük egy keverőtálba vagy kelesztőtálba.
A tálban nyomjuk szét egy burgonya-nyomóval. Majd adjunk hozzá egy tojást, sót...
...egy tálkában felfuttatott élesztőt és lisztet, amennyit felvesz. Fakanállal közepes keménységű tésztát készítsünk. Ha körülbelül így néz majd ki, akkor jó is lesz!
Hagyjuk kelni 0,5 órát, majd kanállal szaggassunk belőle egy teflon serpenyőbe, forró olajba, kisebb, kerekded formákat. Nem szabad túl nagyot, mert akkor nem sül át. Ekkorákat:
Az olajban ha megsült az alsó fele, akkor fordítsuk meg a puffancsokat. Forró legyen az olaj, nagy lángon készítsük, akkor nem szívja magába az olajat annyira.
Szép barnára süssük őket!
Ha kész vannak, vegyük ki őket egy tálba, majd tányérra. Melegen a legfinomabb!
Ehetünk mellé lekvárt vagy cukrozott tejfölt, az a kedvencem. De ehetjük sósan is, fokhagymásan, vagy sajtos tejfölösen, mint az igazi lángosokat. A rendes lángossal szemben megvan az az előnye, hogy kevesebbet kell utána mosogatni, és kevesebb munkával jár!
Jó munkát és jó étvágyat!
Ezt az alakzatot hívom én krumpli-puffancsnak, illendőbb nevén burgonya-puffancsnak. A tésztája hasonlít a burgonyás lángos tésztájához, csak lágyabb.
Íme, nézzük, hogyan készíthetitek el ti is:
Először főzzünk meg héjában pár darab sárga burgonyát sós vízben, majd még melegen hámozzuk meg és tegyük egy keverőtálba vagy kelesztőtálba.
A tálban nyomjuk szét egy burgonya-nyomóval. Majd adjunk hozzá egy tojást, sót...
...egy tálkában felfuttatott élesztőt és lisztet, amennyit felvesz. Fakanállal közepes keménységű tésztát készítsünk. Ha körülbelül így néz majd ki, akkor jó is lesz!
Hagyjuk kelni 0,5 órát, majd kanállal szaggassunk belőle egy teflon serpenyőbe, forró olajba, kisebb, kerekded formákat. Nem szabad túl nagyot, mert akkor nem sül át. Ekkorákat:
Az olajban ha megsült az alsó fele, akkor fordítsuk meg a puffancsokat. Forró legyen az olaj, nagy lángon készítsük, akkor nem szívja magába az olajat annyira.
Szép barnára süssük őket!
Ha kész vannak, vegyük ki őket egy tálba, majd tányérra. Melegen a legfinomabb!
Ehetünk mellé lekvárt vagy cukrozott tejfölt, az a kedvencem. De ehetjük sósan is, fokhagymásan, vagy sajtos tejfölösen, mint az igazi lángosokat. A rendes lángossal szemben megvan az az előnye, hogy kevesebbet kell utána mosogatni, és kevesebb munkával jár!
Jó munkát és jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése