Kajszibarackos-körtés rizskocka-süti receptem folytatása
Látványnak bizony igen csak ínycsiklandozó ez a gyümölcsös rizsfelfújt.
Lássuk, hogy hogyan készül!
Az alapja ugyan az, mint az említett kajszibarackos-körtés rizskocka-sütim, hiszen ez annak a maradék rizsmasszájából készült.
Tehát a hozzávalók:
kajszibarack, körte, lekvár,
rizs, 3-4ek liszt, tojás, cukor vaníliás cukor.
A gyümölcsöket megmossuk, A körték magházát eltávolítjuk, a barackokat kimagozzuk majd apró darabokra vágjuk.
A tojások fehérjét különválasztjuk a sárgájától, majd a fehérjékből kemény habot verünk gépi habverővel, az ügyesebbek kézivel is megtehetik, de nekem az túl sokáig tart :)
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot ízlés szerint, vaníliás cukrot, 3-4 evőkanál lisztet. Kb negyed kg-os rizsből készülthöz 4-6 tojást adok, kb 20dkg cukrot, de közben kóstoljátok meg, nehogy túl édes legyen vagy pont ellenkezőleg.
A kifőtt és lehűlt rizshez adjuk először a sárga krémet, majd óvatosan fakanállal hozzákeverjük a kemény tojáshabot.
Ezt a rizs-masszát egy kiolajozott, zsemlemorzsázott tepsibe öntjük és...
...rátesszük a felaprított gyümölcsöket.
Nem tudtam megállni, hogy egy kis lekvárt ne tegyek a tetejére a mama őszibaracklekvárjából és az én málnalekváromból.
Hát csak a színe kedvéért! :)
Próbáljátok ki!
Jó sütést!
Látványnak bizony igen csak ínycsiklandozó ez a gyümölcsös rizsfelfújt.
Lássuk, hogy hogyan készül!
Az alapja ugyan az, mint az említett kajszibarackos-körtés rizskocka-sütim, hiszen ez annak a maradék rizsmasszájából készült.
Tehát a hozzávalók:
kajszibarack, körte, lekvár,
rizs, 3-4ek liszt, tojás, cukor vaníliás cukor.
A gyümölcsöket megmossuk, A körték magházát eltávolítjuk, a barackokat kimagozzuk majd apró darabokra vágjuk.
A tojások fehérjét különválasztjuk a sárgájától, majd a fehérjékből kemény habot verünk gépi habverővel, az ügyesebbek kézivel is megtehetik, de nekem az túl sokáig tart :)
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot ízlés szerint, vaníliás cukrot, 3-4 evőkanál lisztet. Kb negyed kg-os rizsből készülthöz 4-6 tojást adok, kb 20dkg cukrot, de közben kóstoljátok meg, nehogy túl édes legyen vagy pont ellenkezőleg.
A kifőtt és lehűlt rizshez adjuk először a sárga krémet, majd óvatosan fakanállal hozzákeverjük a kemény tojáshabot.
Ezt a rizs-masszát egy kiolajozott, zsemlemorzsázott tepsibe öntjük és...
...rátesszük a felaprított gyümölcsöket.
Nem tudtam megállni, hogy egy kis lekvárt ne tegyek a tetejére a mama őszibaracklekvárjából és az én málnalekváromból.
Hát csak a színe kedvéért! :)
Próbáljátok ki!
Jó sütést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése