Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Gyümölcsös rizsfelfújt

Kajszibarackos-körtés rizskocka-süti receptem folytatása



Látványnak bizony igen csak ínycsiklandozó ez a gyümölcsös rizsfelfújt. 

Lássuk, hogy hogyan készül!

Az alapja ugyan az, mint az említett kajszibarackos-körtés rizskocka-sütim, hiszen ez annak a maradék rizsmasszájából készült. 

Tehát a hozzávalók: 

kajszibarack, körte, lekvár, 

rizs, 3-4ek liszt, tojás, cukor vaníliás cukor.



A gyümölcsöket megmossuk, A körték magházát eltávolítjuk, a barackokat kimagozzuk majd apró darabokra vágjuk. 



A tojások fehérjét különválasztjuk a sárgájától, majd a fehérjékből kemény habot verünk gépi habverővel, az ügyesebbek kézivel is megtehetik, de nekem az túl sokáig tart :)

A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot ízlés szerint, vaníliás cukrot, 3-4 evőkanál lisztet. Kb negyed kg-os rizsből készülthöz 4-6 tojást adok, kb 20dkg cukrot, de közben kóstoljátok meg, nehogy túl édes legyen vagy pont ellenkezőleg. 



A kifőtt és lehűlt rizshez adjuk először a sárga krémet, majd óvatosan fakanállal hozzákeverjük a kemény tojáshabot. 

Ezt a rizs-masszát egy kiolajozott, zsemlemorzsázott tepsibe öntjük és... 



...rátesszük a felaprított gyümölcsöket. 



Nem tudtam megállni, hogy egy kis lekvárt ne tegyek a tetejére a mama őszibaracklekvárjából és az én málnalekváromból. 

Hát csak a színe kedvéért! :)



Próbáljátok ki! 

Jó sütést! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése