Nem sűrűn hallottam még olyat, hogy valaki nem szereti a rántott sajtot. Én is szeretem, de elég ritkán állok neki, mert nem rajongok a panírozásért. De a barátnőm készített ebédre, hát megmutatom nektek.
Nézzük akkor a készítést:
Rántott sajtnak keményebb sajtokat használjunk, jobb híján trappista is megteszi, a barátnőm abból készítette.
Az ő keze munkáját láthatjátok most:
Szeleteljük fel a sajtot, fél cm vastagságúra legalább.
Először forgassuk bele lisztbe....
...majd felvert tojásba...
...ezután prézlibe, vagy zsemlemorzsába, ha valaki úgy jobban ismeri.
Prézlit szoktunk házilag is készíteni. A megmaradt kenyeret felkockázzuk, kiszárítjuk és ledaráljuk. Mamám sosem vesz prézlit, mindig ő készíti. Sokat szokott, mindig jut nekünk is.
Rántott sajtnál és vékony húsoknál a panírozást duplán csináljuk.
A panírozást mindig kézzel végezzük, nem villával, mert akkor leválik a panír.
Szabály szerint egyik kezünkkel a lisztbe, másikkal a prézlibe mártjuk, akkor nem keveredik a kettő. Egyenlőre ezt még elképzelni is nehéz.
A végére mindig olyan lesz az ujjunk vége, mint a csirkeláb a sárban, jókora buci van rajta:)
Ha bepaníroztuk, fél órát állni hagyjuk, akkor nem válik le olyan könnyen sütés közben.
Forró olajban hirtelen kisütjük.
A barátnőm kínai evőpálcikákkal fordítgatta meg.
Petrezselymes burgonyát adott hozzá.
Ő úgy készíti, hogy sima sós, vegetás vízben megfőzi a burgonyát, leönti a levét, majd a petrezselyemzöldet nyersen, felaprítva teszi rá.
Finom volt!
Nem sűrűn hallottam még olyat, hogy valaki nem szereti a rántott sajtot. Én is szeretem, de elég ritkán állok neki, mert nem rajongok a panírozásért. De a barátnőm készített ebédre, hát megmutatom nektek.
Nézzük akkor a készítést:
Rántott sajtnak keményebb sajtokat használjunk, jobb híján trappista is megteszi, a barátnőm abból készítette.
Az ő keze munkáját láthatjátok most:
Szeleteljük fel a sajtot, fél cm vastagságúra legalább.
Először forgassuk bele lisztbe....
...majd felvert tojásba...
...ezután prézlibe, vagy zsemlemorzsába, ha valaki úgy jobban ismeri.
Prézlit szoktunk házilag is készíteni. A megmaradt kenyeret felkockázzuk, kiszárítjuk és ledaráljuk. Mamám sosem vesz prézlit, mindig ő készíti. Sokat szokott, mindig jut nekünk is.
Rántott sajtnál és vékony húsoknál a panírozást duplán csináljuk.
A panírozást mindig kézzel végezzük, nem villával, mert akkor leválik a panír.
Szabály szerint egyik kezünkkel a lisztbe, másikkal a prézlibe mártjuk, akkor nem keveredik a kettő. Egyenlőre ezt még elképzelni is nehéz.
A végére mindig olyan lesz az ujjunk vége, mint a csirkeláb a sárban, jókora buci van rajta:)
Ha bepaníroztuk, fél órát állni hagyjuk, akkor nem válik le olyan könnyen sütés közben.
Forró olajban hirtelen kisütjük.
A barátnőm kínai evőpálcikákkal fordítgatta meg.
Petrezselymes burgonyát adott hozzá.
Ő úgy készíti, hogy sima sós, vegetás vízben megfőzi a burgonyát, leönti a levét, majd a petrezselyemzöldet nyersen, felaprítva teszi rá.
Finom volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése