Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Rántott sajt



Nem sűrűn hallottam még olyat, hogy valaki nem szereti a rántott sajtot. Én is szeretem, de elég ritkán állok neki, mert nem rajongok a panírozásért. De a barátnőm készített ebédre, hát megmutatom nektek. 

Nézzük akkor a készítést:

Rántott sajtnak keményebb sajtokat használjunk, jobb híján trappista is megteszi, a barátnőm abból készítette.

Az ő keze munkáját láthatjátok most: 




Szeleteljük fel a sajtot, fél cm vastagságúra legalább. 



Először forgassuk bele lisztbe....




...majd felvert tojásba... 



...ezután prézlibe, vagy zsemlemorzsába, ha valaki úgy jobban ismeri. 

Prézlit szoktunk házilag is készíteni. A megmaradt kenyeret felkockázzuk, kiszárítjuk és ledaráljuk. Mamám sosem vesz prézlit, mindig ő készíti. Sokat szokott, mindig jut nekünk is. 



Rántott sajtnál és vékony húsoknál a panírozást duplán csináljuk. 

A panírozást mindig kézzel végezzük, nem villával, mert akkor leválik a panír. 

Szabály szerint egyik kezünkkel a lisztbe, másikkal a prézlibe mártjuk, akkor nem keveredik a kettő. Egyenlőre ezt még elképzelni is nehéz. 

A végére mindig olyan lesz az ujjunk vége, mint a csirkeláb a sárban, jókora buci van rajta:)

Ha bepaníroztuk, fél órát állni hagyjuk, akkor nem válik le olyan könnyen sütés közben. 

Forró olajban hirtelen kisütjük. 



A barátnőm kínai evőpálcikákkal fordítgatta meg. 

Petrezselymes burgonyát adott hozzá. 

Ő úgy készíti, hogy sima sós, vegetás vízben megfőzi a burgonyát, leönti a levét, majd a petrezselyemzöldet nyersen, felaprítva teszi rá. 

Finom volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése