
Komoly gond, ha vendégeink jönnek, akik nem esznek húst. Könnyebb a helyzetünk, ha legalább tojást esznek valamilyen formában.
Készítsünk fasírtot, de hús nélkül, vega fasírtot.
Mit tegyünk bele?
A hozzávalók:
burgonya,
sárgarépa,
hagyma,
tojás,
liszt,
örölt paprika,
só, bors, fűszerek ízlés szerint,
Olaj a kisütéshez.

A zöldségeket pucoljuk meg, ...

...majd reszeljük le, egy nagy lukú reszelővel.

Adjunk hozzá 2 tojást, sót, fűszereket, a pirospaprikát, végül a lisztet, amennyit felvesz. Keményebb legyen az állaga, mint a nokedlinek szokott, de azért ne legyen kőkemény.

Kanállal szaggassuk forró olajba, süssük meg mindkét felét és már készen is van. Ennyire egyszerű.

Ez szintén egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető recept a forró nyári napokra, mikor nem szeretnénk órákig a tűzhely mellett állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése