Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Vega fasírt



Komoly gond, ha vendégeink jönnek, akik nem esznek húst. Könnyebb a helyzetünk, ha legalább tojást esznek valamilyen formában. 

Készítsünk fasírtot, de hús nélkül, vega fasírtot. 

Mit tegyünk bele? 

A hozzávalók:

burgonya,
sárgarépa,
hagyma,
tojás,
liszt,
örölt paprika,
só, bors, fűszerek ízlés szerint,

Olaj a kisütéshez. 





A zöldségeket pucoljuk meg, ...



...majd reszeljük le, egy nagy lukú reszelővel. 



Adjunk hozzá 2 tojást, sót, fűszereket, a pirospaprikát, végül a lisztet, amennyit felvesz. Keményebb legyen az állaga, mint a nokedlinek szokott, de azért ne legyen kőkemény. 



Kanállal szaggassuk forró olajba, süssük meg mindkét felét és már készen is van. Ennyire egyszerű. 



Ez szintén egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető recept a forró nyári napokra, mikor nem szeretnénk órákig a tűzhely mellett állni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése