Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Csirkepaprikás



A legjobb csibepaprikást nagymamám tudja készíteni. Még soha nem ettem hozzá foghatót sehol. Azért igyekszem úgy készíteni, mint ő, mégis valamiért nem lesz ugyanolyan. Talán majd egyszer sikerül elérnem a legjobb hasonlóságot. 



Nézzük a hozzávalókat:

Csibeaprólék,
burgonya, 
sárgarépa,
petrezselyem,
hagyma, 
tojás,
csípős paprika,
petrezselyemzöld,
liszt,
só, vegeta, őrölt paprika,



Legalább 2 vöröshagymából, (de még jobb 3 vagy 4-ből) pörköltalapot készítünk:

A hagymát, felaprítjuk minél kisebbre, kevés zsírban(vagy olajban) megdinszteljük és hozzáadjuk az őrölt paprikát. 



Ebbe beletesszük a csibeaprólékot, kicsit megpirítjuk a pörköltalapban, 



majd felöntjük hideg vízzel. 



Amíg fő, a zöldségeket meghámozzuk, a burgonyát, sárgarépát, petrezselymet feldaraboljuk, a csípős zöldpaprikát megmossuk. Ha már gyorsak és gyakorlottak vagyunk, akkor nagy lángon főhet ez idő alatt a paprikás, ha nem, akkor inkább kis lángon forraljuk.



Miközben ezzel elfoglaltuk magunkat a csirkeaprólékról a víz elpárolog, szaft marad csak rajta, ebbe tesszük zöldségeket,



majd felöntjük vízzel. 



Amíg ez fő, előkészítjük a petrezselymes nokedlit. 



Egy tálba ütünk egy tojást, kevés vizet és sót adunk hozzá, valamit apróra vágott petrezselyemzöldet. Először ezt alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal is szaggatható nokedlitésztát kapjunk. Félretesszük és várunk, hogy megfőjön a paprikás. 



Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, a legkisebb kanalunkkal beleszaggatjuk a nokedlit. Pár percig főzzük, ha feljöttek a felszínre, akkor lassan jó is lesz. 



Tányérba merjük és már ehetünk is. 



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése