Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Zöldség fasírt



Ennek a cikknek az előzményét a Töltött cukkini receptemben találjátok. 

A cukkini töltelékéből sok maradt, hát süssünk belőle fasírtot. 

Lássuk mi van az eredeti töltelékben: 

burgonya,
sárgarépa,
lilahagyma,
tojás,
szalonna,
zöldborsó,
só, fűszerek tetszés szerint


A burgonya főzve van benne, a többi hozzávaló nyersen. A burgonya, sárgarépa, hagyma reszelve, a szalonna kockázva. 


Tehát van egy maradék töltelékünk, de ez nagyon száraz és nem eléggé formázható egy fasírthoz, Ha így tesszük be az olajba, akkor szétesik és a borsók elgurulnak. 



Adjunk még hozzá: 

egy kevés vizet, 
borsot, 
őrölt pirospaprikát, 
lisztet. 




Keményebb fasírtpépet készítsünk belőle. 

Majd egy evőkanállal szaggassunk belőle pogácsákat a forró olajba. 

Sülés közben egyszer forgassuk meg, majd ha mindét fele szép pirosra megsült, vegyük ki, csepegtessük le róla a felesleges olajat, majd tegyük tányérra. Egy egyszerű pirítóssal is finom. 

Könnyű nyári ebéd a forró napokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése