Ennek a cikknek az előzményét a Töltött cukkini receptemben találjátok.
A cukkini töltelékéből sok maradt, hát süssünk belőle fasírtot.
Lássuk mi van az eredeti töltelékben:
burgonya,
sárgarépa,
lilahagyma,
tojás,
szalonna,
zöldborsó,
só, fűszerek tetszés szerint
A burgonya főzve van benne, a többi hozzávaló nyersen. A burgonya, sárgarépa, hagyma reszelve, a szalonna kockázva.
Tehát van egy maradék töltelékünk, de ez nagyon száraz és nem eléggé formázható egy fasírthoz, Ha így tesszük be az olajba, akkor szétesik és a borsók elgurulnak.
Adjunk még hozzá:
egy kevés vizet,
borsot,
őrölt pirospaprikát,
lisztet.
Keményebb fasírtpépet készítsünk belőle.
Majd egy evőkanállal szaggassunk belőle pogácsákat a forró olajba.
Sülés közben egyszer forgassuk meg, majd ha mindét fele szép pirosra megsült, vegyük ki, csepegtessük le róla a felesleges olajat, majd tegyük tányérra. Egy egyszerű pirítóssal is finom.
Könnyű nyári ebéd a forró napokra.
Ennek a cikknek az előzményét a Töltött cukkini receptemben találjátok.
A cukkini töltelékéből sok maradt, hát süssünk belőle fasírtot.
Lássuk mi van az eredeti töltelékben:
burgonya,
sárgarépa,
lilahagyma,
tojás,
szalonna,
zöldborsó,
só, fűszerek tetszés szerint
A burgonya főzve van benne, a többi hozzávaló nyersen. A burgonya, sárgarépa, hagyma reszelve, a szalonna kockázva.
Tehát van egy maradék töltelékünk, de ez nagyon száraz és nem eléggé formázható egy fasírthoz, Ha így tesszük be az olajba, akkor szétesik és a borsók elgurulnak.
Adjunk még hozzá:
egy kevés vizet,
borsot,
őrölt pirospaprikát,
lisztet.
Keményebb fasírtpépet készítsünk belőle.
Majd egy evőkanállal szaggassunk belőle pogácsákat a forró olajba.
Sülés közben egyszer forgassuk meg, majd ha mindét fele szép pirosra megsült, vegyük ki, csepegtessük le róla a felesleges olajat, majd tegyük tányérra. Egy egyszerű pirítóssal is finom.
Könnyű nyári ebéd a forró napokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése