
Lássunk egy krumplilevest, de ne a megszokott módon, hanem kicsit másképp!
Lássuk a hozzávalók egy részét!
Zöldhagyma, vöröshagyma, fokhagyma, újburgonya, sárgarépa, petrezselyem, egyenlőre ennyi...

A csendélet mindent elárul a készítője lelkiállapotáról ;c)
Először vegyük a vöröshagymát kézbe, tegyük a vágódeszkára, majd vágjuk félbe.
Vágott felével lefelé fordítva helyezzük a deszkára, és hosszanti irányba 1,5 mm távolságra csíkozzuk fel. Hagyjuk rajta a csúcsát, úgy nem esik szét. Ha megvan, akkor keresztbe is csíkozzuk fel, 1,5mm távolságra, ezt csak a legügyesebbek tudják megcsinálni, de így nem fognak nagy hagymadarabok úszkálni a levesben. (A kötözködőknek ajánlja a férjem a vonalzó használatát a mérésekhez, esetleg vonalazzák is meg. ;c)))

Egy lábosba tegyünk sertészsírt és ebben dinszteljük meg a hagymát.

Amikor szép üveges lesz a hagyma, húzzuk le a tűzről és tegyünk bele egy kiskanál őrölt paprikát, lehet csípőset is. Ha elkevertük visszatehetjük a tűzre...

... az időközben felaprított hozzávalókat...

...beletesszük a pörkölt alapba.
A képen látható még egy bögrényi borsó, ezt később tesszük bele a levesbe, mert még zsengén fagyasztottam le 2 hete és hamarabb megfőne, mint a többi nyers hozzávaló.
A borsón kívül minden alapanyagot egyszerre teszünk a pörköltalapba, majd felöntjük vízzel. Éppen csak ellepje. Közepes lángon, kb 30 perc alatt kész is, ha félig megpuhult a zöldség, beletehetjük a borsót.

Hamar kész is lett! Nem kell sok lé rá, ez gazdag krumplileves, nem csak léből áll.
Remélem nem felejtettétek el megsózni?

Ha készen van, szedjük tányérba és szórjunk rá apróra vágott petrezselyemzöldet.
Hmmm... nagyon finom lett!

Jó étvágyat!
Kipróbáljátok?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése