
Barátnőmék házassági évfordulójára készült ez a desszert, nem hiszem, hogy bármely szakácskönyvben megtalálható, mert az én szertelen elmém és kísérletezésem szüleménye.
Kezdetben főzzünk ki keményebb vaníliapudingot (1 l tej+3 csomag vanília pudingpor) . Ebből helyezzünk egy keveset egy-egy vörösboros pohár aljába. Azért vörösboros poharat válasszunk, mert az elég gömbölyű, és jól fog mutatni benne, mint a képen látható is. Ha kicsit várunk a gyorsan kihűlő pudingra, ha pirinyót megkeményedett, teszünk két darab félhold alakú konyakos bonbont, ami szétválasztja a térfelet és akkor egyik oldalra házi fekete-áfonya lekvárt teszünk, a másik térfélre jostalekvárt, természetesen ez is valamikor a kertemben termett. Erre jön egy kevés piros tortazselé, hogy megszilárdítsa a lekvárokat. Ha megszilárdult, újra jön a puding és újra a bonbonnal elválasztott különböző színű lekvárom. Majd újra a tortazselé, s ha megint megszilárdult a legtetejére dísznek pár darab csokis mazsola. Ha ügyesek voltunk, akkor létrejött a képen látható ínycsiklandozó desszert. Természetesen ne feledkezzünk meg a tálalásról sem, mert az is nagyon fontos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése