Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 23., hétfő

Pudingos desszert



Barátnőmék házassági évfordulójára készült ez a desszert, nem hiszem, hogy bármely szakácskönyvben megtalálható, mert az én szertelen elmém és kísérletezésem szüleménye.
Kezdetben főzzünk ki keményebb vaníliapudingot (1 l tej+3 csomag vanília pudingpor) . Ebből helyezzünk egy keveset egy-egy vörösboros pohár aljába. Azért vörösboros poharat válasszunk, mert az elég gömbölyű, és jól fog mutatni benne, mint a képen látható is. Ha kicsit várunk a gyorsan kihűlő pudingra, ha pirinyót megkeményedett, teszünk két darab félhold alakú konyakos bonbont, ami szétválasztja a térfelet és akkor egyik oldalra házi fekete-áfonya lekvárt teszünk, a másik térfélre jostalekvárt, természetesen ez is valamikor a kertemben termett. Erre jön egy kevés piros tortazselé, hogy megszilárdítsa a lekvárokat. Ha megszilárdult, újra jön a puding és újra a bonbonnal elválasztott különböző színű lekvárom. Majd újra a tortazselé, s ha megint megszilárdult a legtetejére dísznek pár darab csokis mazsola. Ha ügyesek voltunk, akkor létrejött a képen látható ínycsiklandozó desszert. Természetesen ne feledkezzünk meg a tálalásról sem, mert az is nagyon fontos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése