Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Hamis madártej

Herminnek, Csincsinek és BuschMan-nak szeretettel!



Ez a cikk nem jött volna létre, ha Csincsinek nem csapódik ki a tojása, és tudta volna, hogy hogyan készül a felhő. :)







Veszünk egy liter tejet...


Hozzáadunk 6 evőkanál cukrot...






További fél liter tejhez hozzákeverünk 2 csomag vaníliás cukrot és még 3 evőkanál cukrot.






4 tojás sárgáját különválasztjuk a fehérjétől...






És a fehérjéket kemény habbá verjük, a végén adunk hozzá egy kiskanál porcukrot...






Olyan kemény kell legyen, hogy ha fejre állítjuk a keverőtálat, akkor sem esik - csúszik ki felőle...






A tejet feltesszük a gázra és állandó keverés mellett felforraljuk.



Fontos figyelmeztetés:



Közben ne császkáljunk el a számítógéphez csetelni, mert odaég!!!



Ha felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingporos keveréket...



Most már hamar kész, csak pár perc.... Abba ne hagyjuk a keverést, mert tuti leég.



Ha felforrt, egy evőkanállal szaggassunk bele felhőket...



Nem kell egyformákat. Egyrészt az égen sincs két egyforma felhő, másrészt, akkor nehéz lenne kiolvasni belőle, hogy milyen alakzatot mutat. Előnye, hogy ehhez nem kell kifeküdni a tűző napra, hogy nézegessük. :)






A felhőknek elég pár pillanat, gyorsan megfordítjuk és kész is.



/ BuschMan-nak üzenem ez úton, hogy 15 + 15 másodperc... :) /



Ilyen lett:






A fel nem használt tojássárgájához hozzáadtam egy egész tojást még és két karéj kenyérből bundás-kenyeret sütöttem belőle:






Íme a hamis madártej:






No, gyerekjáték az egész. :)




1 megjegyzés:

  1. #28 - Lénárt Anna - 2010.07.19 - 21:16:19
    Kedves Virág! Imádom a madártejet. Csak én lusta asszony módjára készítem. Miután nem szeretek mosogatni, próbálom minél kevesebb edényből megoldani. (Ehhez nem kell csak kettő és egy habverő)Nem szoktam kifőzni előre a fehérjét, hanem miután felvertem a habot műanyag edényben, a forrásban lévő sodót ráöntöm, műanyag késsel gyorsan összedarabolom, lefedem és egy nagy párnát teszek rá. Negyed óra múlva kiveszem a dunszból és addigra megfő a gőzben a fehérje is. Nem esik össze, gyönyörű nagyra dagad és az, hogy szögletesek nem zavar senkit. Szeretettel Anna

    VálaszTörlés