
Ez itt megint csak nem egy festmény, bár csendéletnek megtenné, hanem egy túrótöltelékkel töltött franciabarack.
Akkor lássuk, hogyan készül ez a csoda:

Válasszunk ki pár darab szép, nagy, magvaváló barackot.
Finoman húzzuk le a héját, ha már érett, akkor ez könnyen fog menni. Vágjuk félbe, szedjük ki a magját.
Érettebb barackokat pedig vágjunk nagyon apró darabkákra, nem kell teljesen pépesre, csak majdnem.

10dkg túróhoz adjuk ízlés szerint cukrot és vanillincukrot, esetleg édesítőszert. Alaposan keverjük össze.

A simára kevert túróhoz adjunk még mazsolát és a félig pépesített barackot.

Végül ezzel a töltelékkel töltsük meg a felezett barackokat.
Ültessünk a tetejére egy-egy szem málnát, csepegtessük le pár csepp piros lekvárral.
Tegyük egy kistányérra és máris készen van a csendéletünk.
Jó étvágyat!
:c)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése