Kép forrása: http://goldenapple.blog.hu/2008/07/16/malna_1
Idézet az oldalról:
" A málnáról még az "Amelie csodálatos élete" előtt tudtuk, hogy a legjobb, amit tehetünk vele, az az, hogy mind a 10 ujjunkra málnát húzunk és gyors egymásutánban bekapkodjuk."
Sajnos nem tudok most saját képpel szolgálni nektek a málnáról egészben, mert mire észbe kaptam a már le is lett darálva.
Van egy régebbi lekvár receptem már, az eper-cseresznye dzsem.
Ezt is hasonlóképpen készítem, ugyanazok az alapanyagok.
Tehát a vödörnyi málnát a ledarálunk, ezt egy fazékban összekevertem 3db dzsemesítővel, 3:1 típussal és hozzáadtam 1kg cukrot. Édesítőszerrel is készíthető.
Feltettem nagy lángra a gázra.
Majd állandó keverés mellett felforralom, és legalább 3 percig hagyom hadd forrjon. Ezt már kis lángon tettem, különben kifutott volna. Ha lejárt az idő, leveszem a tűzről és leszedem a habját, mert az bizony lesz neki. Jó sok. Azt egy edénybe szoktam tenni és meg lehet enni.
Az előre előkészített üvegeket egy tepsibe állítom, hogy a fém levezesse a hőt, és biztosan ne repedjen szét az üveg. Most a pereméig töltöm a dzsemet, majd lezárom a fémtetővel...vigyázat forró! És utána 5 percre fejre állítom a tepsiben. Így ni:
Ha letelt az 5 perc visszafordítom. És szobahőmérsékleten hagyom kihűlni. Egyelőre a tepsiben. Majd elteszem hűvös helyre.
Sokszor marad egy bögrényi mennyiség, ami nem töltene tele egy üveget, azt meghagyom és frissen elfogyasztjuk.
Nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése