Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Málnalekvár


Kép forrása: http://goldenapple.blog.hu/2008/07/16/malna_1 

Idézet az oldalról:
" A málnáról még az "Amelie csodálatos élete" előtt tudtuk, hogy a legjobb, amit tehetünk vele, az az, hogy mind a 10 ujjunkra málnát húzunk és gyors egymásutánban bekapkodjuk."

Sajnos nem tudok most saját képpel szolgálni nektek a málnáról egészben, mert mire észbe kaptam a  már le is lett darálva. 

Van egy régebbi lekvár receptem már, az eper-cseresznye dzsem.
Ezt is hasonlóképpen készítem, ugyanazok az alapanyagok. 




Tehát a vödörnyi málnát a ledarálunk, ezt egy fazékban összekevertem 3db dzsemesítővel, 3:1 típussal és hozzáadtam 1kg cukrot. Édesítőszerrel is készíthető. 

Feltettem nagy lángra a gázra. 






Majd állandó keverés mellett felforralom, és legalább 3 percig hagyom hadd forrjon. Ezt már kis lángon tettem, különben kifutott volna. Ha lejárt az idő, leveszem a tűzről és leszedem a habját, mert az bizony lesz neki. Jó sok. Azt egy edénybe szoktam tenni és meg lehet enni.








Az előre előkészített üvegeket egy tepsibe állítom, hogy a fém levezesse a hőt, és biztosan ne repedjen szét az üveg. Most a pereméig töltöm a dzsemet, majd lezárom a fémtetővel...vigyázat forró! És utána 5 percre fejre állítom a tepsiben. Így ni:







Ha letelt az 5 perc visszafordítom. És szobahőmérsékleten hagyom kihűlni. Egyelőre a tepsiben. Majd elteszem hűvös helyre.


Sokszor marad egy bögrényi mennyiség, ami nem töltene tele egy üveget, azt meghagyom és frissen elfogyasztjuk. 



Nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése