
Ez itt megint csak nem egy festmény, bár csendéletnek megtenné, hanem egy túrótöltelékkel töltött, ribizlifürttel díszített kajszibarack.
Akkor lássuk, hogyan készül ez a csoda:

Válasszunk ki pár darab szép, nagy kajszibarackot.
Finoman húzzuk le a héját, ha már érett, akkor ez könnyen fog menni. De nem muszáj. Vágjuk félbe, szedjük ki a magját.
Érettebb barackokat pedig vágjunk nagyon apró darabkákra, nem kell teljesen pépesre, csak majdnem.

10dkg túróhoz adjuk ízlés szerint cukrot és vanillincukrot, esetleg édesítőszert. Alaposan keverjük össze.

A simára kevert túróhoz adjuk a félig pépesített kajszibarackot.

Végül ezzel a töltelékkel töltsük meg a felezett kajszikat.
Ültessünk a tetejére egy-egy fürt ribizlit.
Tegyük egy kistányérra és máris készen van a csendéletünk.
Jó étvágyat!
:c)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése