Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.
2010. augusztus 14., szombat
Töltött kajszi
Ez itt megint csak nem egy festmény, bár csendéletnek megtenné, hanem egy túrótöltelékkel töltött, ribizlifürttel díszített kajszibarack.
Akkor lássuk, hogyan készül ez a csoda:
Válasszunk ki pár darab szép, nagy kajszibarackot.
Finoman húzzuk le a héját, ha már érett, akkor ez könnyen fog menni. De nem muszáj. Vágjuk félbe, szedjük ki a magját.
Érettebb barackokat pedig vágjunk nagyon apró darabkákra, nem kell teljesen pépesre, csak majdnem.
10dkg túróhoz adjuk ízlés szerint cukrot és vanillincukrot, esetleg édesítőszert. Alaposan keverjük össze.
A simára kevert túróhoz adjuk a félig pépesített kajszibarackot.
Végül ezzel a töltelékkel töltsük meg a felezett kajszikat.
Ültessünk a tetejére egy-egy fürt ribizlit.
Tegyük egy kistányérra és máris készen van a csendéletünk.
Jó étvágyat!
:c)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése