Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.
2010. augusztus 14., szombat
Tárkonyos burgonyaleves
Ez a látvány magáért beszél! Tárkonyos-tejfölös krumplileves csipetkével.
Jól hangzik igaz? Ma voltam anyuéknál és a kert telekhatáron van egy tárkony bokor. Szedtem is belőle, mert gondoltam, hogy megpróbálom eltenni sóval, mint ma a kaprot. Pont jött is a szomszéd néni és mondott egy tárkonyos receptet. Hát este, amikor hazajöttem rögvest ki is próbáltam.
Nézzétek:
A hozzávalók egy része:
Burgonya, sárgarépa, petrezselyem, hagyma, tárkony. Ezeket előkészítjük, megmossuk, hámozzuk, megmossuk. Nálam ez a sorrend.
Utána a burgonyát felkockázzuk, a répákat felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, pörköltalap méretre, a tárkonyt apróra metéljük.
A hagymát kevés zsíron dinszteljük, majd őrölt paprika hozzáadásával pörkölt alapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a tárkony kivételével. Felöntjük vízzel, kicsit ellepje, és sózzuk.
Közben egy tojásból és lisztből csipetkét készítünk. Sót ne adjunk hozzá! Tehát egy tojás:
Összegyúrjuk a liszttel...
...minél keményebb tésztát gyúrva.
Majd kis csipeteket csípünk belőle...
...és beletesszük a forró levesbe, vele együtt a tárkonyt.
Tejfölből és lisztből habarást készítünk,
majd hozzákeverjük a leveshez, pár perc főzés után kész is.
Ugye milyen gyönyörű lett?
Főleg, ha még kicsit csíp is, milyen finom!
Hmmm...
Próbáljátok ki!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése