Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Tárkonyos burgonyaleves



Ez a látvány magáért beszél! Tárkonyos-tejfölös krumplileves csipetkével. 
Jól hangzik igaz? Ma voltam anyuéknál és a kert telekhatáron van egy tárkony bokor. Szedtem is belőle, mert gondoltam, hogy megpróbálom eltenni sóval, mint ma a kaprot. Pont jött is a szomszéd néni és mondott egy tárkonyos receptet. Hát este, amikor hazajöttem rögvest ki is próbáltam. 

Nézzétek:




A hozzávalók egy része: 
Burgonya, sárgarépa, petrezselyem, hagyma, tárkony. Ezeket előkészítjük, megmossuk, hámozzuk, megmossuk. Nálam ez a sorrend. 



Utána a burgonyát felkockázzuk, a répákat felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, pörköltalap méretre, a tárkonyt apróra metéljük. 



A hagymát kevés zsíron dinszteljük, majd őrölt paprika hozzáadásával pörkölt alapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a tárkony kivételével. Felöntjük vízzel, kicsit ellepje, és sózzuk. 



Közben egy tojásból és lisztből csipetkét készítünk. Sót ne adjunk hozzá! Tehát egy tojás:



Összegyúrjuk a liszttel...



...minél keményebb tésztát gyúrva. 



Majd kis csipeteket csípünk belőle...



...és beletesszük a forró levesbe, vele együtt a tárkonyt. 



Tejfölből és lisztből habarást készítünk, 



majd hozzákeverjük a leveshez, pár perc főzés után kész is. 



Ugye milyen gyönyörű lett? 

Főleg, ha még kicsit csíp is, milyen finom! 

Hmmm...



Próbáljátok ki! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése