Korhellyel készítettem egy interjút...
- Korhelyem, szereted a krumplis lángost?
-Mindennél jobban, ...persze, főleg azt, amit Te sütöttél!
-Levesz a lábadról az a nő, aki ilyet készít neked?
-Rögtön! Hasra esek tőle!
-És ha különleges alakja van?
-Akkor már tovább nem is lehet fokozni!
-Hát, többet már nem is merek kérdezni, mert elpirulok csak...
-Bátran!
-Á, ... Köszönöm az interjút!
-Ennyi? Ez nem is fájt.
Nézzük hogyan készül ez a különleges, szív alakú burgonyás lángos...
Főzzünk meg 8db közepes sárga burgonyát héjában, sós vízben.
Fél liter tejben futtassunk fel egy élesztőt.
1kg lisztet öntsünk egy tálba, ehhez adjunk egy kiskanál sót, vagy akár kettőt is, majd őrölt fűszerköményt.
A meghámozott burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, majd a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk.
Összegyúrjuk a tésztát...
Mondom összegyúrjuk....
Fél óra-óra kelesztés után, ha a tészta duplájára dagadt, kiborítjuk az előzőleg belisztezett gyúródeszkára vagy konyhaasztalra, sodrófával kb 1-1,5cm vastagságúra nyújtjuk, majd szívecskés kiszúróval kiszaggatjuk.
Forró, bő olajban kisütjük...
Ennyi az egész...
-Korhelyem, mivel szereted a lángost?
-Tejföllel.
-És még?
-Sajt + tejföllel, meg ilyesmi.
-Ezt bátran ajánlanád az olvasóknak?
-Igen.
-És üzensz nekik valamit esetleg?
-Hogy ezt mind én kaptam! Kisvirágom a szívét is kitette nekem! Nagyon jólesett! Jöhet a következő fogás! :)
-Köszönöm!
:)
Korhellyel készítettem egy interjút...
- Korhelyem, szereted a krumplis lángost?
-Mindennél jobban, ...persze, főleg azt, amit Te sütöttél!
-Levesz a lábadról az a nő, aki ilyet készít neked?
-Rögtön! Hasra esek tőle!
-És ha különleges alakja van?
-Akkor már tovább nem is lehet fokozni!
-Hát, többet már nem is merek kérdezni, mert elpirulok csak...
-Bátran!
-Á, ... Köszönöm az interjút!
-Ennyi? Ez nem is fájt.
Nézzük hogyan készül ez a különleges, szív alakú burgonyás lángos...
Főzzünk meg 8db közepes sárga burgonyát héjában, sós vízben.
Fél liter tejben futtassunk fel egy élesztőt.
1kg lisztet öntsünk egy tálba, ehhez adjunk egy kiskanál sót, vagy akár kettőt is, majd őrölt fűszerköményt.
A meghámozott burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, majd a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk.
Összegyúrjuk a tésztát...
Mondom összegyúrjuk....
Fél óra-óra kelesztés után, ha a tészta duplájára dagadt, kiborítjuk az előzőleg belisztezett gyúródeszkára vagy konyhaasztalra, sodrófával kb 1-1,5cm vastagságúra nyújtjuk, majd szívecskés kiszúróval kiszaggatjuk.
Forró, bő olajban kisütjük...
Ennyi az egész...
-Korhelyem, mivel szereted a lángost?
-Tejföllel.
-És még?
-Sajt + tejföllel, meg ilyesmi.
-Ezt bátran ajánlanád az olvasóknak?
-Igen.
-És üzensz nekik valamit esetleg?
-Hogy ezt mind én kaptam! Kisvirágom a szívét is kitette nekem! Nagyon jólesett! Jöhet a következő fogás! :)
-Köszönöm!
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése