Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Lapcsánka és társai





Ettetek már placsnit vagy lapcsánkát? Esetleg tökfasírtot vagy tökcsánkát?

Ezek nem ugyanazok, mégis egymásra nagyon hasonlító ételek. Most a lapcsánka és a tökcsánka kerül sorra

Lássuk a hozzávalókat:
Zsenge cukkini, vagy bármely más tök,
burgonya,
tojás, liszt, só, fűszerek.




A burgonyát megmossuk, lekaparjuk a héját, most még könnyen lejön, majd egy kis tálkába lereszeljük, a tökreszelésre használt nagyobb lyukú oldalával. A tököt meghámozzuk, majd szintén lereszeljük, gyaluljuk, ha úgy jobban tetszik.



Hozzáadunk a tökhöz 1 tojást, a burgonyához 2 megy, mert az nem enged annyi levet. Sózzuk, fűszerezzük, én vegetával, de ti nyugodtan amivel csak szeretnétek. Mehet bele fokhagyma apróra zúzva és bors is. Esetleg zöldfűszerek aprítva. Jól összekeverjük.



Ezután mindegyikhez annyi lisztet adunk, hogy keményebb nokedlitészta sűrűségű anyagot kapjunk.



Forró olajban kisütjük mindkét felét.



Majd egy szedőlapáttal kiszedjük, és tálba tesszük.





Ilyen forró nyarakon, mikor nem akarunk órákig a gőzölgő fazék mellett rostokolni, pont megfelel egy ilyen könnyű kis ebéd.

Próbáljátok ki!
:c)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése