Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 23., hétfő

Korhely mézes szívei - burgonyás pogácsa

Félreértés ne essék, ez egy burgonyás pogácsa recept, lépésről lépésre természetesen... KORHELYNEK ajánlva, mint hajdanán...





-Korhelyem, mit érzel a mézes szívek láttán?
-Elkezdett korogni a gyomrom, rögtön.
-Ilyen nagy hatással van rád a mézes szívek látványa?
-Mintha itt, feljebb is korogna valami, nem is... inkább bizsereg.
-Mire gondolsz?
-Erről tudod mire asszociálok... a mézes-hetekre...
-Megdobogtatja a szíved?
-Igen. Ettől félek egy kicsit...
-Miért?
-Túl édes lehet... Engem könnyű ilyennel megfogni. :)))




Figyeljétek meg, hogyan készül ez a szív alakú burgonyás pogácsa...

Főzzünk meg 8db közepes sárga burgonyát héjában, sós vízben. 

Fél liter tejben futtassunk fel egy élesztőt.

1kg lisztet öntsünk egy tálba, ehhez adjunk egy kiskanál sót, vagy akár kettőt is, majd őrölt fűszerköményt. 

A meghámozott burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, majd a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk.


Ezekhez adjuk még egy egész tojást, melyet előzőleg egy kis tálban villával habosra felvertünk.



Akkor kezdődhet a gyúrás...



Szép sima tésztát készítsünk, akkor lesz jó, ha már nem ragad hozzá a kezünk.

Ezután háromnegyed órán át langyos, vagy meleg szobában, konyhában a duplájára kelesszük meg.



Végül borítsuk egy lisztezett asztalra vagy gyúródeszkára, és nyújtsuk ki körülbelül 1-2cm vastagságúra.

Most már csak ki kell szúrnunk egy szívecskés kiszúróval.



Amikor ez megvan, tegyük őket egy olajozott tepsibe, majd tojás helyett mézzel kenjük meg a tetejét, ezt Mom-tól tanultam. Ő egy nagyon ügyes idősebb barátnőm. Ő tejföllel, mézzel és mindenféle jóval szokta megkenni a zsemlyék, pogácsák tetejét. Szerintem nagyon ügyes. Sokat tanultam tőle, az élet minden területén.

Végül tegyük a sütőbe és süssük meg. A méztől nagyon szép, aranyszínű lesz a pogácsánk teteje. Ebben az esetben pedig elmondható rólunk, hogy arany szívünk van. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése