Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.
2010. augusztus 14., szombat
Gyümölcsös tejberizs
Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető desszert, a forró nyári napokon, lehűtve, igazi ínyencség lehet azoknak, akik szeretik az édes finomságokat.
Lássuk mire van szükségünk hozzá:
Pár darab öblös vörösboros pohárra,
egy tálka gyümölcsre, ami jelenleg ribizli, josta és egres,
tejberizsre,
piros lekvárra,
díszítésnek egy kis ribizlilevélre és egy fürt ribizlire, poharanként.
A tejberizst megfőzzük, majd azzal kezdjük el megtölteni a poharat. / Tejberizs főzése is az egyik receptemben megtalálható, azonkívül egy sima szakácskönyvben is. /
Egy kanál rizs, erre egy réteg piros ribizli, majd egy kanál lekvár, most még egy kanál rizs.
Akkor most jöhet a josta, és még egy kanál lekvár. Majd megint egy réteg rizs.
Végül az egres kerül a tetejére, erre természetesen egy kanál lekvár. Beletűzünk ribizlilevelet és egy fürt ribizlit tegyünk rá.
Most akkor megnézhetitek újra a legelső képet, hogy milyen lett.
De persze tehetjük másmilyen pohárba is, ízlésünktől és pohárkészletünktől függően, a lényeg, hogy szép réteges legyen, és jól nézzen ki.
Máris jöhetnek a vendégek!
Hogy tetszik nektek?
/Természetesen használhatunk hozzá diabetikus lekvárt, én az enyémet édesítőszerrel készítettem, jobb híján egyenlőre. A gyümölcsök pedig, amiből a lekvár készül: cseresznye és meggy, fele-fele arányban, valamint egy-egy maroknyi josta és ribizli, azonkívül 2 db kajszibarack./
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése