Lépésről-lépésre
Gondolkodtam, hogy mivel dobhatnánk fel egy hagyományos sült krédlicombot. Sajtra gondoltam.
Nosza, lássunk neki:
Először is pácoljuk be a krédlicombokat. Én piros színű szárnyas fűszert használtam erre a célra. Jól beszórtam vele minden darabot és félre tettem kicsit pihenni, legalább egy órát.
Közben lereszeltem egy darab keményebb sajtot, hogy kéznél legyen, amikor kell, és ezt is félretettem.
Ha letelt a pihenésre szánt idő, akkor a combokat beugrasztom egy kevés zsiradékra a serpenyőbe. Pár perc alatt minden oldalukat megpirítom, majd egy bögre (2dl) vizet hozzáadva megpárolom. Ha megpuhultak, a tűzhelyet nagy lángra állítom és a felesleges vizet hirtelen elpárologtatom róla, míg zsírjára nem sül.
Közben felteszem főni a rizst.
Egy edényben vizet forralok, sót adok hozzá. Amikor felforrt a víz bele teszem a rizst. Bő vízben főzöm. Ha felforrt a víz, akkor a rizsszemek már nem tapadnak az edény aljára és már nem kell folyamatosan keverni, mint azelőtt.
Amikor a rizs félig megfőtt, beledobok egy bögrényi mirelit zöldborsót. Vele együtt készre főzöm, majd forró víz alatt átmosom és leszűröm.
A kisült combokat egy tálra helyezem és megszórom a reszelt sajttal. A forró krédlicombokra szépen ráolvad a sajt.
A rizibizit is mellé halmozom, gyengéden azt is megszórom reszelt sajttal.
Zöldpaprikával és paradicsomcikkekkel díszítem, amit meg is lehet enni mellé természetesen.
Jó étvágyat!
Gondolkodtam, hogy mivel dobhatnánk fel egy hagyományos sült krédlicombot. Sajtra gondoltam.
Nosza, lássunk neki:
Először is pácoljuk be a krédlicombokat. Én piros színű szárnyas fűszert használtam erre a célra. Jól beszórtam vele minden darabot és félre tettem kicsit pihenni, legalább egy órát.
Közben lereszeltem egy darab keményebb sajtot, hogy kéznél legyen, amikor kell, és ezt is félretettem.
Ha letelt a pihenésre szánt idő, akkor a combokat beugrasztom egy kevés zsiradékra a serpenyőbe. Pár perc alatt minden oldalukat megpirítom, majd egy bögre (2dl) vizet hozzáadva megpárolom. Ha megpuhultak, a tűzhelyet nagy lángra állítom és a felesleges vizet hirtelen elpárologtatom róla, míg zsírjára nem sül.
Közben felteszem főni a rizst.
Egy edényben vizet forralok, sót adok hozzá. Amikor felforrt a víz bele teszem a rizst. Bő vízben főzöm. Ha felforrt a víz, akkor a rizsszemek már nem tapadnak az edény aljára és már nem kell folyamatosan keverni, mint azelőtt.
Amikor a rizs félig megfőtt, beledobok egy bögrényi mirelit zöldborsót. Vele együtt készre főzöm, majd forró víz alatt átmosom és leszűröm.
A kisült combokat egy tálra helyezem és megszórom a reszelt sajttal. A forró krédlicombokra szépen ráolvad a sajt.
A rizibizit is mellé halmozom, gyengéden azt is megszórom reszelt sajttal.
Zöldpaprikával és paradicsomcikkekkel díszítem, amit meg is lehet enni mellé természetesen.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése