Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 14., szombat

Vivi krumplipaprikása





Nem igazán rajongok a krumplipaprikásért, de mivel Vivien, akiről már meséltem nektek, azt kért, hát természetesen nem mondtam nemet. Ez magától értetődő!

Na, akkor szokásunkhoz híven, lássuk először az alapanyagokat:

Burgonya,
sárgarépa, petrezselyem,
vöröshagyma, fokhagyma.

Általában nem tesznek zöldséget a krumplipaprikásba, de én szoktam egy egész keveset, mert jobb íze lesz, és így máris szeretem. Pláne kolbásszal! Úgy már jöhet!




Először megtisztítom a hozzávalókat, mosom, hámozom, melyik mit kíván.



Majd a hagymát és a zsenge fokhagymát, melyet még teljes egészében fel lehet használni, felaprítom, 2X2cm-es kockákra, amennyire lehet.



Majd a burgonyát felaprítom, és a répákat is felkarikázom.



A hagymákból gyenge tűzön pörkölt alapot készítek. Kicsit csípős őrölt paprikával.



Felkarikázom a kolbászt is.



Majd a pörkölt alapba beleöntöm a zöldségféléket, felöntöm vízzel, és 15 perc múlva a kolbászkarikákat is hozzáadom. Még 15 percet főzöm,.



Ha megpuhult a burgonya, nagy lángra teszem és elpárologtatom róla gyorsan a felesleges vizet. Mindenkinek ízlett, az öcsém kérdezte, hogy hogyan készítettem, legközelebb ő is így fogja.

A végére így kell kinéznie:



Na mit szóltok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése