Nem igazán rajongok a krumplipaprikásért, de mivel Vivien, akiről már meséltem nektek, azt kért, hát természetesen nem mondtam nemet. Ez magától értetődő!
Na, akkor szokásunkhoz híven, lássuk először az alapanyagokat:
Burgonya,
sárgarépa, petrezselyem,
vöröshagyma, fokhagyma.
Általában nem tesznek zöldséget a krumplipaprikásba, de én szoktam egy egész keveset, mert jobb íze lesz, és így máris szeretem. Pláne kolbásszal! Úgy már jöhet!
Először megtisztítom a hozzávalókat, mosom, hámozom, melyik mit kíván.
Majd a hagymát és a zsenge fokhagymát, melyet még teljes egészében fel lehet használni, felaprítom, 2X2cm-es kockákra, amennyire lehet.
Majd a burgonyát felaprítom, és a répákat is felkarikázom.
A hagymákból gyenge tűzön pörkölt alapot készítek. Kicsit csípős őrölt paprikával.
Felkarikázom a kolbászt is.
Majd a pörkölt alapba beleöntöm a zöldségféléket, felöntöm vízzel, és 15 perc múlva a kolbászkarikákat is hozzáadom. Még 15 percet főzöm,.
Ha megpuhult a burgonya, nagy lángra teszem és elpárologtatom róla gyorsan a felesleges vizet. Mindenkinek ízlett, az öcsém kérdezte, hogy hogyan készítettem, legközelebb ő is így fogja.
A végére így kell kinéznie:
Na mit szóltok?
Nem igazán rajongok a krumplipaprikásért, de mivel Vivien, akiről már meséltem nektek, azt kért, hát természetesen nem mondtam nemet. Ez magától értetődő!
Na, akkor szokásunkhoz híven, lássuk először az alapanyagokat:
Burgonya,
sárgarépa, petrezselyem,
vöröshagyma, fokhagyma.
Általában nem tesznek zöldséget a krumplipaprikásba, de én szoktam egy egész keveset, mert jobb íze lesz, és így máris szeretem. Pláne kolbásszal! Úgy már jöhet!
Először megtisztítom a hozzávalókat, mosom, hámozom, melyik mit kíván.
Majd a hagymát és a zsenge fokhagymát, melyet még teljes egészében fel lehet használni, felaprítom, 2X2cm-es kockákra, amennyire lehet.
Majd a burgonyát felaprítom, és a répákat is felkarikázom.
A hagymákból gyenge tűzön pörkölt alapot készítek. Kicsit csípős őrölt paprikával.
Felkarikázom a kolbászt is.
Majd a pörkölt alapba beleöntöm a zöldségféléket, felöntöm vízzel, és 15 perc múlva a kolbászkarikákat is hozzáadom. Még 15 percet főzöm,.
Ha megpuhult a burgonya, nagy lángra teszem és elpárologtatom róla gyorsan a felesleges vizet. Mindenkinek ízlett, az öcsém kérdezte, hogy hogyan készítettem, legközelebb ő is így fogja.
A végére így kell kinéznie:
Na mit szóltok?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése