Te, Kisvirágom! Teljesen bebolondítottál ezekkel a receptekkel.:) Kénytelen vagyok kimondani, hogy ezek tetszenek.:)))
Biztosan finomak is, és látványnak is szépek.
Milyen hasznos lenne egy szakácskönyv, ami lépésről-lépésre kézenfogva, szemléltetve vezeti végig az antitalentumot a sütés-főzés minden fázisán a kész ételig!
Aki nem ösztönből főz, annak fogalma sincsen, hogyan kellene kinéznie a fogásoknak menet közben, és ezért el is bizonytalanodik, meg korrigálni sem tud időben.
Nem ismerem a szakácskönyv piacot, -van már ilyen? Még, ha van is, a saját fogásaidból is készíthetnél egyet.

2010. augusztus 23., hétfő

Korhely krumplis lángosa - sokszögek


Lépésről lépésre



Íme, Korhely kívánságára a krumplis lángos, de ez nem olyan nagy kerek, mint a lángosok általában! Hanem kicsi, szögletes és lyukas.

Készítése hasonlóan kezdődik, mint a Burgonyás puffancs receptem, főzzünk meg egészben pár db sárga krumplit, mondjuk úgy 5 db átlagos méretűt.
Tisztítsuk meg, majd törjük össze krumplinyomóval egy tálban. Ehhez tojás nem kell, csak liszt, só és egy kisebb bögrényi víz, benne felfuttatva egy élesztő, egy csipet cukorral.
Mindezeket összegyúrjuk, lisztet annyit adunk hozzá, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Akkor gyúrjunk!



Lenyomjuk,



felvesszük,



lenyomjuk,



felvesszük,



egy kis lisztet adunk hozzá mindig, tovább gyúrjuk...



Amíg ilyen szép kis gömbölyded nem lesz.



Aztán félretesszük meleg helyre kelni, amíg kb duplájára nem nő!



Akkor kiborítjuk egy deszkára és kinyújtjuk női hüvelykujj vastagságúra.



Utána felszeleteljük csíkokra, hosszában, majd a csíkokat feldaraboljuk tetszés szerint, Minden forma közepére egy lukat készítőnk a késsel.



Majd bedobjuk a forró olajba, mindkét felét megsütjük. Az olajban is kelni fog még, ezért közepes lángon süssük.



Kész is van az első adag! De ezen kívül még jó sok készült, ötünknek elég volt ma és még maradt is belőle reggelire.

Próbáljátok ki!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése